Inför matchen mot Tingsryd
Publicerad: 2019-12-28
Ikväll väntar årets sista match då Tingsryd gästar A3 Arena

Det väntas näst intill fullsatt då Björklöven i eftermiddag gästas av Tingsryd i den sista matchen för 2019. Björklöven ligger inför matchen i serieledning och Tingsryd på en sjundeplats. Björklöven kommer till dagens match med två segrar mot Kristianstad och Vita Hästen på bortais i bagaget. Tingsryd avslutade sitt matchande inför julen med en strafförlust borta mot Västervik.

På hemmaplan har det blivit 38 poäng på 15 matcher för Björklöven och endast en förlust under ordinarie matchtid. Tingsryds bortafacit visar 20 poäng på 15 matcher. Poängbäst i hemmalaget är Justin Crandall med 30 poäng (13+17). Därefter följer Alex Hutchings med 28 poäng (10+18). I Tingsryd är det Anton Svensson som gjort flest poäng med sina 18 (8+10). Oskar Stål-Lyrenäs har sedan han anslöt till Tingsryd från Björklöven gjort sex poäng (5+1) på sex matcher.

Björklövens tränare Joakim Fagervall ser fram mot nya matcher efter det korta juluppehållet.

-Vi har tränat två pass så det känns bra inför matchen. Vi ser ut att ha ett piggt och friskt gäng så det ska bli kul att spela igen. Nyckeln är framförallt farten. Vi har spelat två matcher där och resultatmässigt kan det tyckas som att det varit enkelt när vi vunnit men det har varit otroligt tuffa och jämna matcher. Skillnaden har varit att vi gjort mål i de matcherna och det har inte Tingsryd.

Hela intervjun med Fagervall kan du höra här.

Björklövens lag i eftermiddag:

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

8 Alexander Deilert – 12 Brian Cooper

26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist

52 August Tornberg – 7 Alexander Hellström

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

44 Olle Liss– 22 Fredric Weigel – 77 David Lindquist

79 Emil Lundberg – 19 Kristoffer Söder - 53 Lukas Ericsson

11 William Eriksson

Nedsläpp i eftermiddag kl 15.15. Passa också på att köpa biljetter till första hemmamatchen 2020 som spelas 3 januari mot BIK Karlskoga. Glöm inte heller bort ”Spurtkortet” som gäller för de återstående hemmamatcherna i grundserien. Mer information hittar du här.

Henrik Lundh