Storseger mot Mora
Publicerad: 2021-10-27
Det blev seger med 8-2 i kvällens hemmamatch i Winpos Arena

Björklöven inledde kvällens match starkt och man parkerade inledningsvis långa stunder i Moras försvarszon. De klara målchanserna var dock få. Mora jämnade successivt ut spelet något men det var fortsatt mest puckinnehav för hemmalaget.

Efter att Björklöven inte lyckats utnyttja ett spel i fem mot tre under hela två minuter kunde Mora ta ledningen då Lukas Wernblom kom direkt från utvisningsbåset och satte pucken i nät bakom Joona Voutilainen. Skotten i första perioden 11-5.

Det var Mora som startade andra perioden starkt men istället för ytterligare utdelning för bortalaget kunde Björklöven sätta 1-1 genom Ryan Gropp som styrde in Gerry Fitzgeralds skott. Mora kunde sedan återta ledningen i spel fem mot fyra innan Björklövens lyckosamma 83 sekunder påbörjades. Christopher Bengtsson pricksköt 2-2 12.15 in i perioden. 27 sekunder senare gjorde samma Bengtsson 3-2 i en spelvändning i powerplay och ytterligare knappa minuten senare gav Mora bort pucken i egen zon och Olle Liss satte 4-2. Skotten i andra perioden 8-18.

I den tredje perioden fortsatte Björklövens att vara effektivt och 5-2 kom redan efter 18 sekunder då Fredric Anderssons slagskott hittade krysset. Alex Hutchings styrde sedan in Kalle Johanssons skottpassning till 6-2. Francis Perron visade åter prov på sitt sylvassa skott när han frispelades av Alex Hutchings. Christopher Bengtsson fastställde slutresultatet till 8-2 med sitt tredje mål i matchen.

Det senast king Björköven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Björklövens kommande matcher är ett dubbelmöte med Modo. På fredag är det bortamatch med start 20.30 och på lördag väntar match i Winpos Arena 18.00