Crandall: "Där har jag mina styrkor"

3 maj 2019 15:00

Justin Crandall skrev på för Björklöven i början av veckan.Vi har pratat med honom om kommande säsong i Björklöven


-Det känns otroligt roligt att ha skrivit på för Björklöven och jag längtar till säsongen börjar. Jag gillade att spela i Umeå under säsongen och Austin Farley som är en av mina bästa vänner spelade i Björklöven i 1,5 år. Jag har pratat med honom och han hade bara bra saker att säga om Umeå och om Björklöven, alla stöttade honom 100% under hans tid i klubben.

Crandall sätter stor tilltro till Per Kenttä och hans sätt att bygga lag.

-Jag är säker på att Per Kenttä kommer att ställa ett riktigt bra lag på banan kommande säsong och jag ska se till att vara i riktigt bra form när vi går på is i augusti.

Justin som spelat som spelade med Esbjerg i danska ligan under sin första säsong i Europa och därefter med Karlskrona och AIK under förra säsongen har stortrivts under båda säsongerna.

-Jag gillar att spela i Europa och jag önskar att jag åkt över tidigare faktiskt. Det är såklart en ganska stor skillnad mellan den danska ligan och Hockeyallsvenskan. I Hockeyallsvenskan är det mer fysiskt spel och alla är stora och snabba och jobbar båda vägarna. Det är jämna matcher varje kväll och jag gillar att låta pucken göra jobbet och med den större rinken är det extra roligt när man spelar i powerplay. Förra säsongen i Sverige var riktigt rolig och jag hoppas på en minst lika rolig säsong i Björklöven kommande säsong.

Man har pratat en del om hans roll och vad som förväntas på honom och det vara inga större överraskningar.

-Ja, vi har pratat lite om det och det ska bli spännande att se laget som Per sätter ihop. Med tanke på förra säsongen förväntas jag göra en del mål och poäng såklart. Där har jag mina styrkor men jag gillar att spela ett tvåvägsspel med tacklingar och hårt jobb. Det gäller att jobba med alla detaljer och då vet jag att poängen kommer också.

Senaste säsongen slutade inte riktigt som han tänkt sig när AIK först förlorade mot Oskarshamn och sedan mot Leksand i kampen om att kvala till SHL.

-Jag hade en riktigt bra säsong i både Karlskrona och AIK där jag hittade bra kemi med mina lagkamrater.Tyvärr slutade säsongen med AIK i besvikelse men nu hoppas jag att vi kan gå långt med Björklöven och vara däruppe och slåss om platserna till SHL.

Där fick han se vad Per Kenttäs dåvarande lag kunde göra och när man inte kan slå hans lag får man istället ansluta sig till hans lag menar han.

-Haha, helt rätt. Per Kenttä vet vad han gör.

Hemma i Minneapolis sker uppladdningen och förberedelserna inför nästa säsong med mycket gott sällskap.

-De åtta senaste somrarna har jag förberett mig på ett hockeycamp i Minneapolis där jag kommer ifrån. Vi är ett riktigt bra gäng där med ungefär 15 NHL-spelare och vi styrketränar och tränar på is tillsammans. Man får vara tacksam att det finns så många bra hockeyspelare kring Minneapolis.

Justin Crandall hade hoppats på att kunna bära sitt favoritnummer 19 i Björklöven men vet att det inte är ledigt.

-Mitt favoritnummer är 19 men jag vet att det är upptaget i Björklöven. Dessutom har Austin Farley retat mig och sagt att jag inte kan ha det numret i Björklöven eftersom han haft det där. Han menar att jag inte kan leva upp till det men jag skulle gärna visa att det är helt fel. Joe Sakic var min idol när jag var liten och han hade 19 men jag kan lika gärna ha något annat nummer som är ledigt.