Övertidsförlust
Publicerad: 2021-12-27
Det blev förlust med 6-5 på bortaplan mot Västerås

Västerås tog ledningen i kvällens match då Isak Skedung fick tag i en lös puck och slog in den bakom Claes Endre. Björklöven kvitterade då man utnyttjade sitt första powerplay. William Eriksson målskytt. När Västerås fick Jesper Johansson utvisad satte Christopher Bengtsson 1-2. Alexander Popovic med en elegant framspelning. Skotten i första perioden 11-10.

Västerås bäste målskytt Lukas Zetterberg kvitterade 3.10 in i mittenperioden. Björklöven fick därefter chansen att spela fem mot tre i närmare minuten men Jonas Gustafsson visade sin klass i Västeråmålet och utdelningen uteblev. Efter en dråplig situation där pucken både gick i stolpen och ribban och dansade på mållinjen innan Fredric Andersson till slut fick den över mållinjen tog Björklöven åter ledningen. Björklöven hade också en bra sekvens med flera bra chanser efter målet där matchens bäste spelare Axel Ottosson briljerade med sin fina skridskoåkning. Något ologiskt kunde August Tornberg kvittera för hemmalaget.

William Eriksson gav Björklöven ledningen för tredje gången då han med sitt andra mål i matchen satte 3-4. Västerås vände dock på matchen i periodens slutskede då man satte 4-4 i powerplay och sedan 5-4 med bara fem sekunder kvar av perioden. Skotten i mittenperioden 10-20.

Axel Ottosson fortsatte att visa prov på sin skicklighet och var nära att sätta en kvitteringspuck i spel fyra mot fyra i tredje periodens inledning. Västerås hade därefter en bra period där man ledda av kedjan med Frycklund, Zetterberg och Bergman skapade chanser mot Endre. Efter att Björklöven rett ut ett boxplay kunde Axel Ottosson spela fram Gustav Possler till 5-5. Matchen gick därmed till förlängning. Skotten i tredje perioden 16-6.

I förlängningen kunde Lukas Zetterberg sätta sitt tredje mål för matchen och ge Västerås extrapoängen. Skotten totalt 40-36.