Matchserien vunnen

2 april 2022 21:10

Det blev seger med 2-1 i kvällens hemmamatch


Det var Västerås som inledde kvällen match bäst. Anton Svensson var nära vid ett par tillfällen och man hade också en puck över mållinjen men först när målburen hade hamnat ur läge. Axel Ottosson skapade Björklövens farligaste lägen i matchinledningen. Alexander Lunsjö kunde sedan ge Västerås ledningen dryga sju minuter in i perioden. Efter att Björklöven rett ut ett boxplay så jobbade man sig in i matchen. Man fick också med sig ett powerplay som man dock inte alls fick till spelet i. Skotten i perioden 8-14.

Andra perioden bjöd på en mängd utvisningar och det inleddes med att Felix Girard utvisades fem minuter för en slashing redan efter två sekunder. I samband med gruff under powerplayspelet utvisades Daniel Rahimi och det blev spel fem mot tre i två minuter. Björklöven redde ut den perioden och också återstoden av Girards utvisning. Utvisningarna fortsatte och till slut kunde Björklöven utnyttja ett fem mot fyra spel. Fredric Andersson petade in en retur. Johan Gustafsson som storspelade i Västeråsmålet fick därmed se sin målnolla spräckt. Skotten i mittenperioden 20-9.

27 sekunder in i tredje perioden bjöd William Eriksson på ett läckert ledningsmål. Eriksson inledde med att finta en Västeråsback innan han också satte pucken i nät bakom en storspelande Johan Gustafsson. Alexander Wiklund var nära att sätta 3-1 kort därefter men skottet tätt utanför. Västerås försökte sig på en forcering och Jonna Voutilainen tvingades till ett par bra räddningar. Mikael Frycklund men av de farligare lägena. Björklöven lyckades klara av Västerås anstormning och säkrade därmed en plats i semifinalen. Skotten 6-13, totalt 34-36.

Det senaste kring Björklöven hittar du som vanligt på Björklöven Play.

Semifinalmotståndet är inte klart ännu. Serien kommer att starta fredag eller lördag nästa vecka med en bortamatch.