Efter matchen mot Göteborg HC

25 februari 2017 19:34

Det blev en förlust i första kvalmatchen till SDHL för Björklöven. Göteborg tryckte på bra och vann matchen med 4-0. Även skotten vann Göteborg med 30 mot Björklövens 11. Andretränaren Tom Heikka sa så här efter matchen.


Hur känns det så här efter första kvalmatchen?

– Tråkigt! Vi kom inte riktigt upp i den nivå som vi kan spela på. Vi har inte mött den här typen av motstånd alls under säsongen och vi kunde gjort det bättre. Sedan måste vi sätta dom lägena som vi får. Men det är första matchen och nu har vi gjort den.

Kan du beskriva hur matchbilden såg ut enligt dig?

– Det känns som sagt tråkigt att det blev 4-0. Resultatet speglar enligt mig inte matchbilden. Utan de får två snabba mål i början, som kanske gjorde oss lite ställda, men i övrigt var det ett jämt spel.

Vad var det som saknades för att det skulle bli en vinst?

– Understöd till puckförare. När vi vinner puck har vi ingen fart, och blir därför stillastående. Och blir vi det får vi heller inget passningsalternativ. Till imorgon ska vi dessutom bli bättre på att hålla rent framför eget mål.

Vad tar ni med er till matchen imorgon?

– Idag hade vi en bra inställning, där alla fortsatte kämpa och ingen gav upp. Det är några strategiska detaljer i spelet som ska förbättras. Men viljan och attityden finns där. Imorgon har vi en ny match, och den ser vi framemot.