Strafförlust i derbyt
Publicerad: 2021-11-25
Det blev förlust efter straffar i kvällens match mot Skellefteå i NDHL

Björklöven fick en bra start på kvällens match mot Skellefteå i NDHL. Lina Hedlund kunde med sitt tredje mål för säsongen ge Björklöven ledningen 7.37 in i den första perioden. Skellefteås skyttedrottning Laura Lerchova svarade omgående och kvitteringen kom bara åtta sekunder senare. Skotten i första perioden 5-11.

I den andra perioden var det mycket Skellefteå inledningsvis och Björklöven tvingades till en timeout halvvägs in i perioden. Kort därefter fick dock Skellefteå utdelning via ett straffslag som Laura Lerchova förvaltade i mål. Skotten i mittenperioden 3-10.

Megan Holzhuter ordnade kvitteringen tre minuter in i den tredje perioden framspelad av Maren Knudsen och Nikola Dyckova. Holzhuters mål blev det sista under ordinarie tid och matchen därmed till förlängning. Skotten i perioden 6-6.

Efter en mållös förlängning vidtog straffläggning. Lacy Friesen i hemmamålet och Julia Nilsson i Skellefteås mål spikade igen och det var först i fjärde omgången som första målet föll. Laura Lerchova gjorde sitt tredje mål i matchen och extrapoängen därmed till Skellefteå. Skotten totalt 16-32.

Björklöven spelar sin nästa match 4 december då Luleå väntar på bortais. Redan dagen efter är det nytt derby, denna gång i Skellefteå.