Löven nollade Södertälje
Publicerad: 2018-12-05

Det blev seger med 3-0 i kvällens hemmamatch mot Södertälje

Björklöven tog ledningen i kvällens match då Sebastian Selin hittade en lös puck bakom George Sörensen i Södertäljemålet. Målet kom efter dryga tre minuter. Södertälje skapade visst tryck direkt efter målet men annars var det mest Björklöven i förstaperioden. Sebastian Selin var nära att utöka hemmalagets ledning vid två tillfällen men utan att få in pucken. 2-0 kom istället efter dryga tolv minuter då David Lindquist fick spräcka sin målnolla något tursamt. En inkastad puck från Lukas Ericsson gick via Lindquists skridsko i mål.

Efter ett flygande anfall och klapp-klapp-spel var Emil Lundberg nära att sätta 3-0 men Sörensen med en bra räddning. Björklöven hade ett resultatlöst powerplay innan Södertälje kom nära en reducering i slutet av perioden då Jacob Spångberg prickade ribban via ett direktskott. Skotten i förstaperioden 14-4.

Björklöven fortsatte att föra spelet i den andra perioden. Jacob Petersson och Alexander Wiklund var nära att ge hemmalaget utökad ledning vid varsitt tillfälle. Jacob Petersson var fortsatt het och skapade ytterligare lägen. Björklöven var nära 3-0 igen då Alexander Wiklund kom fri men utan att kunna överlista Sörensen i Södertäljemålet. Södertälje skapade visst tryck mot Björklövenmålet under den sista minuten av perioden men man lyckades inte få in någon reduceringspuck. Skotten i andraperioden 11-5.

Södertälje skapade lite tryck i inledningen av tredje perioden, delvis hjälpta av några slarviga uppspel från Björklöven. Björklöven fick därefter med sig ett powerplay knappa fyra minuter in i perioden men man lyckades inte få till spelet i fem mot fyra. Fredric Andersson avslutade ett fint anfall kort därefter innan Ludwig Blomstrand prickade stolpen med ett vasst handledsskott för bortalaget.

Under ett powerplayspel för Björklöven kom en ny soloraid ifrån Jacob Petersson. Friläget räddades av  Sörensen och i efterdyningarna blev det bråkigt runt målet. Resultatet blev ett fem mot tre läge i dryga minuten för Björklöven. Powerspelet hackade fortsatt för Björklöven och utdelningen uteblev. Södertälje chansade och tog ut sin målvakt med knappa tre minuter kvar av tredje perioden och då satte Alexander Wiklund pucken i den tomma buren. Oscar Masiello kunde med god hjälp av sitt försvar hålla nollan matchen ut. Skotten i tredje perioden 14-12, totalt 39-21.

Björklöven spelar nästa match på fredag då bortamatch mot Oskarshamn väntar.