Seger mot MoDo
Publicerad: 2022-12-30
Det blev seger med 4-1 i kvällens bortamatch mot MoDo

Det var MoDo som skapade de första lägena i matchinledningen men Joona Voutilainen i Björklövenmålet lyckades avvärja. Christopher Bengtsson stack emellan i en fartfylld spelvändning där Björklöven också var nära att sätta returen på Bengtssons avslut. Elliot Ekefjärd fick ett bra läge ensam mot Gudlevskis i hemmamålet men Ekefjärd fick inte till avslutet. Periodens enda mål kom då Linus Cronholm hittade Christopher Bengtsson som kunde se sitt skott gå i nät bakom en skymd hemmamålvakt. Skotten i perioden 12-9.

Mittenperioden präglades av en hel del utvisningar och det var inledningsvis MoDo som besökte utvisningsbåset mest. Björklöven lyckades trots lägen både i fem mot fyra och fem mot tre inte överlista Gudlevskis. Med fyra minuter kvar av perioden hittade Joel Mustonen Alexander Wiklund som via ett direktskott utökade Björklövens ledning till 2-0. MoDo fick spela fem mot fyra kort efter målet men utan att lyckas sätta någon reducering. Skotten i mittenperioden 14-14.

Björklöven kontrollerade MoDos attacker väl i den tredje perioden och en starkt spelande Joona Voutilainen behövde inte göra alltför många svåra räddningar. Med fyra minuter kvar av perioden tog MoDo ut sin målvakt för en sista reduceringsjakt. Gustav Possler kunde slita åt sig pucken i Björklövens försvarszon och serverade Maxime Fortier öppet mål. MoDo skapade lite nerv i matchen då David Bernhardt skickade in 3-1 men Elliot Ekefjärd fastställde slutresultatet till 4-1 i tom bur då MoDo ånyo plockat ut Gudlevskis. Skotten i tredje perioden 11-7, totalt 37-30.

Björklövens nästa match spelas hemma mot Djurgården fredagen den 6 januari.