Förlust i målsnål bortamatch
Publicerad: 2019-10-20
Det blev förlust med 1-0 i kvällens bortamatch mot Almtuna

I en trevande och lite försiktig matchinledning skapade Björklöven matchens första läge då Pontus Andreasson testade hemmamålvakten Daniel Rosengren. Alexander Wiklund fick också ett bra läge lite senare efter en passning från Andreas Hjelm.

Almtuna fick chansen till ett numerärt överläge då Alex Hutchings utvisades (för övrigt matchens enda utvisning!) halvvägs in i perioden. Björklöven kunde relativt enkelt reda ut boxplayspelet. I en fortsatt chansfattig period var Brian Cooper och Hardy Häman-Aktell nära att spräcka målnollan i matchen men perioden slutade mållös. Skotten 4-8.

Almtuna inledde den andra perioden bäst. Nikolai Belov sköt och William Wiå petade på returen men Mattas Pettersson tät i bortamålet. Björklövens bästa läge i inledningen fick Tyler Vesel efter snabbt passningsspel från Crandall och Hutchings. Vesel fick inte till avslutet.

Almtuna lyckades få till lite längre anfall i den andra perioden och även om Björklöven lyckades hålla hemmalaget på utsidan en del fick Mattias Pettersson visa att han är en bra målvakt. Björklövens kanske hetaste läge fick William Eriksson då Pontus Andreasson serverade ett öppet skottläge mitt i slottet. Skotten i den mållösa andraperioden 10-6.

Hemmalaget fick det viktiga förstamålet i matchen. Målet knappa två minuter in i tredje perioden efter att Tony Mårtensson trampat runt Björklövenförsvaret och avslutat friläget iskallt under Pettersson. Fredric Andersson var nära att hitta rätt för nionde gången den här säsongen men storspelande Daniel Rosengren klarade inte bara Anderssons skott utan också returerna från Alexander Wiklund och Sebastian Selin.

Björklövens kanske vassaste kedja för kvällen, Andreasson, Eriksson och Lindquist, var ett orosmoln för hemmaförsvaret. William Eriksson fick två chanser en bit in i tredje perioden men utan någon målmässigt utdelning. Almtuna var inte ofarligt när de stack upp och Nikolai Belov hade en styrning som så när gav utökad ledning.

Med 2.30 kvar lämnade Björklövens målvakt Mattias Petterson plats för en extra utespelare. Trots rejält tryck och flera bra chanser lyckades Björklövens inte spräcka Daniel Rosengrens målnolla. Almtuna hade ett par puckar som smet tätt utanför det tomma Björklövenmålet men slutresultatet skrevs till 1-0. Skotten i tredje perioden 7-15, totalt 21-29.

För Björklövens del väntar match mot Timrå på onsdag. Ni köper biljetter till toppmötet här.