Murphy:"Ett lag med mycket talang"

17 juli 2018 10:00

Vi kollade läget med Cody Murphy som befinner sig hemma i USA för tillfället


Hej Cody. Allt bra får vi hoppas?

– Allt är bara bra här tack!

Ungefär fyra månader har gått sedan den sista matchen förra säsongen spelades. Ni avslutade med en 4-3 seger mot AIK inför hemmapubliken. Om du vi inleder med att summera förra säsongen för laget vad kan du säga då?

- Vi hade ett jättebra lag och femmorna hade bra kemi. Vi var bättre än säsongen innan i spelet i egen zon och vi hade en mycket jämnare nivå under säsongen. Vi avslutande säsongen lite tidigare än vi hoppats men som helhet får man ändå säga att det var en ok säsong.

För dig personligen var säsongen en ständig kamp och frustrerande kan vi tro. Du hade otur med flera skador som hindrade dig. Vad kan du säga om din egen säsong?

- Förra säsongen var den tuffaste jag upplevt. Jag lärde mig en hel del om mig själv och uppskattade att bara få vara skadefri och glädjen i att få spela. Det var jättetufft för mig att bara sitta vid sidan och inte kunna delta när det inte fanns något jag hellre ville än att vara med och bidra och hjälpa laget att vinna. Jag är ändå stolt över hur jag bet ihop och lyckades avsluta säsongen på ett bra sätt trots allt det jag gick igenom.

Ja, du avslutade säsongen riktigt bra med 2+2 på fem matcher i slutspelsserien. En av målen minns vi särskilt väl och det är det avgörande målet mot Pantern hemma. Ett mål som personifierar dig som spelare kan vi tycka. Speed kombinerad med en stark vilja att få in pucken i nät. Vi antar att det faktum att du ändå lyckades komma tillbaka och leverera på din vanliga nivå var en nyttig ”boost” inför den kommande säsongen?

- Ja det verkligen ett härligt sätt att avrunda en säsong och att faktiskt få visa vad jag kan göra när jag är skadefri. Jag vet vad jag kan prestera och att jag kan spela på en riktigt hög nivå. Hockey är en tuff sport för din kropp och skador kommer oavsett vad du gör. Att kunna bevisa för mig själv att jag kunde studsa tillbaka från en sådan tid gav mig verkligen en bra känsla inför framtiden.

Du återvänder i augusti för att spela din fjärde raka säsong i Sverige. Du kan inte tycka allt för illa om att bo och spela hockey i Sverige? Vad är det som gör Sverige till ett bra land att bo och spela hockey i?

- Umeå som stad och Björklöven som förening är speciellt för mig och det kommer det alltid att vara. Människor är vänliga och jag älskar hockeymiljön. Att få chansen att bo och spela ishockey i ett annat land är en unik möjlighet och något som man kommer bära med sig för resten av livet. Jag älskar att vara en del av en sådan omgivning. När jag spelar i Sverige får jag en möjlighet att jobba med och utveckla min teknik och fart för det är så mycket det spelet handlar om. Jag ser verkligen hur mitt spela kan utvecklas av det.

Laget har varit ganska frekvent i att uppdatera fansen kring hur försäsongsträningen förlöper; UPC, löpning i skog och berg…… Hur förbereder du dig för säsongen 18/19? Vi tror vi har sett några bilder på dig, en bakgård och en skottramp…..

- Den här sommaren har jag fokuserat på lite av varje. Styrketräning, spinning men också en del träning på is för att jobba med de delarna. Inte för mycket av något speciellt utan variation för att säkerställa att min kropp känns förberedd för att starta upp i Sverige.

- Det stämmer att jag har en skottramp på min bakgård. Jag har övat skott tre gånger i veckan och jag skjuter ungefär 130 skott per gång. Jag gillar verkligen att få vara ute och njuta av vädret när jag övar skott. Jag har haft skottrampen i nästan åtta år och jag tror på att det ger mig ett ökat självförtroende i mitt skott.

Du kommer inte få nöjet att spela med din gode vän Austin Farley nästa säsong. Austin har ju fått ett SHL-kontrakt med Luleå. Det måste vara ganska stimulerande att se flera spelare som du tävlat med varje dag få chansen att ta sitt spel till nästa nivå? Är spel i SHL ett mål för dig också?

- Det är absolut stimulerade att se andra spelare som man spelat med få chansen och visst var det ett av målen med att komma till Sverige att försöka nå SHL. Jag är jätteglad för Austins skull särskilt då jag vet vilket hårt jobb han har lagt ner för att ta sig dit. Det ska bli intressant att se honom spela nästa säsong.

- Vad jag vill göra nästa säsong är att ha en fantastisk säsong med Björklöven och gärna få vara med om en uppflyttning. Björklöven är en fantastisk förening som förtjänar att spela på den nivån.

Några av spelarna från förra säsongen finns kvar men det har också tillkommit en del killar. Är det några av de nya som du känner sedan gammalt?

- Nej, jag känner inte någon av de nya men jag ser fram mot att få träffa de inom kort.

Det är bara några veckor kvar av förberedelserna innan du kommer till Sverige. När landar du och vad kommer du göra de sista veckorna hemma?

- Mitt plan landar i Umeå den 3 augusti så det är inte långt kvar. Jag har tränat en del med några NHL-killar de senaste veckorna på Coleman Combine, både på och utanför is. Mitt huvudfokus blir att ta hand om min kropp, äta rätt och förbereda mig på en del löpning och att tävla. Att spela i Sverige är lite annorlunda med all löpning så det måste jag vara beredd på. Slutligen ska jag också passa på att njuta och träffa familjen för det blir inte mycket av det kommande åtta månaderna.

Har du du några personliga mål för den kommande säsongen och vad tror du Björklöven kan uppnå?

- Mitt personliga mål är att hitta en jämn och hög nivå varje dag, att ta hand om kropp och att ha roligt så klart. När jag gör det kommer också resultaten. Varje säsong är en ny möjlighet att påbörja något nytt och det är vad jag siktar på.

- Som jag ser det måste lagets mål vara uppflyttning, att sluta på en topplacering i grundserien för att skapa så goda chanser för det som möjligt. Som jag ser på lagbygget är det ett lag med mycket talang och nu är det upp till oss att få ihop det, bygga kemi och att spela som ett lag.

Tack Cody och vi ses snart i Umeå.

- Tack själva .Det gör vi absolut!