Forward flyttar hem

4 april 2018 14:00

Oskar Stål Lyrenäs har skrivit på ett tvåårskontrakt med Björklöven och återvänder därmed till moderföreningen


Den Björklövenfostrade forwarden Oskar Stål Lyrenäs återvänder till Björklöven till kommande säsong. Den nyblivne 20-åringen lämnade Umeå och Björklöven för att gå hockeygymnasiet i Örnsköldsvik inför säsongen 14/15

- Jag är otroligt glad och inspirerad över att få komma hem till Björklöven. När Björklöven hörde av sig blev jag väldigt taggad och det är full gas som gäller framöver. Det känns som att Björklöven har startat en väldigt intressant resa med Joakim Fagervall som tränare som jag vill vara med på, säger Oskar Stål Lyrenäs.

Det har blivit matcher i samtliga ungdomslandslag (U17, U18, U19 och U20) under åren och totalt har Oskar spelat knappt 100 allsvenska matcher samt varit ombytt i en SHL-match. Senaste säsongen blev det totalt 45 matcher och sju poäng i Modo.

– Han har en profil och bakgrund som gör att det är i Björklöven han skall spela. Vi ser en stor utvecklingspotential i Oskar och i vår miljö får han de verktyg och förutsättningar han behöver för att flytta fram sin ishockey, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg.

- Björklöven har tagit många steg framåt under förra säsongen och det var ett otroligt tufft lag att möta som motståndare. Jag känner att jag behöver en nystart och det är en barndomsdröm att dra på sig en Björklöventröja i a-lagsdressen. Det känns otroligt kul att få göra det till hösten inför Green Devils med den otroliga stämning de brukar skapa. Jag hoppas kunna bidra med hårt jobb och att jag får igång poängproduktionen med hjälp av mitt skott och min skridskoåkning, avslutar Oskar Stål Lyrenäs.

Kontraktet med Oskar Stål Lyrenäs är skrivet över två säsonger.