Lägeskoll med Engström
Publicerad: 2020-03-30
Vi stämde av läget med Björklövens ungdoms- och junioransvarige Joakim Engström

Säsongen fick ett abrupt slut också för Björklövens junior- och ungdomslag. Vi kollade läget med Joakim Engström, ungdoms- och junioransvarig i Björklöven.

Hur ser du tillbaka på säsongen Joakim?

-Det blev så klart ett hastigt slut precis då det roliga skulle börja med allt från A-lag till juniorerna som till slut skulle få chansen att visa hur långt man kunde ta sig i kval- och slutspel. Även om det har varit svårt att acceptera situationen så är det just acceptans och förmågan att se möjligheterna i detta läge som vi befinner oss i som måste vara fokus.

Finns det något du vill framhålla särskilt från säsongen som gått?

-Vi har slagit flera rekord denna vinter både på individnivå men även som lag så det finns massa bra saker ta att med oss.

• Elliot Ekefjärd vinner poängligan i J18 norra och har även gjort mest poäng någonsin i Björklövens J18

• Ludvig Lindström vinner backarnas poängliga och slår backarnas poängrekord genom alla tider i Björklöven J18

• J18 laget slår poängrekord för ett Björklöven-lag i J18 Allsvenskan

• Viktor Burman vinner poängligan i J20 slutspelet

• Björklöven har haft tre stycken spelare som har representerat landslaget i vinter, Carl Holmner Härgestam och Marek Brada har båda representerat U17-landslaget; Carl det svenska och Marek det tjeckiska. Alexander Hellnemo har representerat det svenska U16- landslaget

• Flera juniorer som fått visa upp sig i a-laget under vintern (träningar/match): Linus Nilsson, Andre Pettersson, Anton Fält, Rasmus Eriksson, Mattias Fahlesson, Ludvig Lindström, Oscar Edmundsson och David Eriksson.

Flera av lagen var ju mitt uppe i brinnande slut- och kvalspel

-Ja säsongen var ju mitt i den bästa delen när den avbröts. U16 gick vidare i SM och blev utslagna i åttondelsfinalen. J18 fick avbryta sin säsong efter en vinst över Täby i SM-sextondelsfinalen. J20 vann J20 elit norra slutspelet men fick tyvärr inte chansen att möta Almtuna i playoff till superelit.

Det blev ju en del negativa skriverier också i samband en SVT-granskning. Hur har ni hanterat det?

-Vi har absolut haft en del utmaningar denna säsong när SVT granskat framför allt U16-verksamheten vilket i sin tur lett till att vi, tillsammans med externa parter, gått igenom vår verksamhet grundligt. Vi kan konstatera att vi gör många saker bra samtidigt som det finns saker vi behöver förbättra. Mycket handlar om att vara tydlig i det vi i Björklöven står för. Sedan kom den här situationen med Corona vilket kastade omkull hela världen och även vi i Björklöven har tvingats att förhålla oss till detta. Det har gjort att vi behövt omprioritera vissa saker men vi lovar att inget ska falla mellan stolarna och vi kommer att fortsätta vårt arbete.

Hur ser framtiden ut?

-Just nu har vi gjort klart med huvudtränare på J18 och U16 samt fysteamet vilket vi är väldigt nöjda med. Jag kommer att avvakta med tillsättningen av tränare till J20 då vi i dagsläget väntar på information om bland annat serietillhörighet. Vecka 17 kommer vi att starta den gemensamma fysträningen för juniorerna om inget drastiskt händer med Corona-situationen. Fram till den gemensamma starten har spelarna program som de ska genomföra på egen hand.

-På ungdomssidan kommer vi att fortsätta med återkopplingen från den enkät som vi gjort under säsongen. Vi kommer även att försätta vårt arbete med att ta fram en handlingsplan mot mobbning och kränkande handlingar. I det här fallet har vi valt att ta hjälp av experter och vår samarbetspartner är Rädda Barnen men också Sisu.

-Till nästa säsong vill vi självklart ta ytterligare steg rent sportsligt men även vår roll i att fostra goda samhällsmedborgare. Personligen vill jag tacka alla som är engagerade i att göra föreningen till en så bra plats som möjligt för så många som möjligt. Speciellt tack till de ideella krafterna i föreningen som är hjärtat i Björklöven. Utan er klarar vi oss inte!!

Henrik Lundh
Huvudpartners
Officiell materialleverantör