Årets matchdräkt

24 maj 2018 12:00

När Björklöven möter MoDo i seriepremiären för Hockeyallsvenskan 18/19 blir det också premiär för nytt matchställ. Precis som tidigare är det Niklas Eriksson som ligger bakom designen.


Du har ju skapat Björklövens nya matchställ för säsongen 18/19. Hur kom det sig att du började med det här? - Det var ett korplag som ville ha en logga och det var någon tävling kopplad till det. Jag gjorde den och blev taggad för att göra mer. Det blev snack kring Löven när vi hade gula tröjor och jag hade väl lite synpunkter. Så ”nördade” jag ner mig rejält och började hålla på med det här lite mer, berättar Eriksson.

Det är ju inte första stället du gör för Björklöven. Hur många har det egentligen blivit? - Alla från det året vi gick upp samt den blåa specialtröjan. Dessutom har jag gjort ett par stycken till Vännäs, Asplöven och Boden också.

Hur går arbetet med att designa ett matchställ till? - Man sitter och letar lite för att hitta vad man haft tidigare och hur man tänkt. Det är ju inte att nyskapa direkt. Man får sätta ihop ett koncept som känns genomtänkt från huvud till tå. Det är väl där klubbar gör lite fel som jag ser det – man ser inte helheten. Man ska väl ha någon konstig gen för att störa sig på sådant och nörda ner sig kanske.

Hur har du tänkt kring Björklövens matchställ? - Den senaste tiden har man ju pushat rätt hårt för ”de rätta färgerna”. Jag försökte plocka bort det vita från det gröna stället. Flytta upp siffrorna så de syns bättre. Små detaljer man jobbar med men för att få till helheten. Jag har försökt hitta ett typsnitt som jag hoppas vi är lite ensamma med. Det ska vara lite eget liksom.

Vilket ställ som du jobbat med är du mest nöjd med?
- Det är det nya Lövenstället, avslutar Niklas Eriksson.