Viktig information om säsongskort

27 oktober 2020 19:32

Den här säsongen har inte blivit som någon hade tänkt sig när det gäller publik i arenan.


Efter poängrekord förra säsongen var intresset på rekordhögt vilket märktes tydligt i försäljningen av säsongskort som slog alla rekord. Redan när försäljningen av säsongskort påbörjades var nog dom flesta av oss medvetna om att risken är stor att alla säsongskortare kommer inte att kunna gå på alla matcher. Nu med facit i hand vet vi att det blev precis så. Det känns fruktansvärt tråkigt, framförallt när laget börjat så bra sportsligt.

Först vill jag börja med att understryka hur viktiga säsongskorten är för att vi ska kunna fortsätta framåt och uppåt. Säsongskorten utgör nästan en tredjedel av klubbens totala intäkter och med utebliven biljettförsäljningen är dom livsviktiga för klubbens överlevnad. Jag hoppas verkligen att så många som möjligt vill stå kvar tillsammans med Björklöven i en mycket speciell tid och att alla känner sig som dom gröngula hjältar Ni är.

I samband med att restriktionerna nu har lättat till 300 åskådare kommer vi inte längre lotta ut biljetter. Biljetterna kommer fördelas jämt mellan alla säsongskort som valt att stanna kvar under under ett bestämt antal matcher. Det blir mer rättvist då alla får gå på match utan att tur ska vara avgörande. Vi återkommer med mer information exakt hur det kommer att fungera efter den 3 november. Detsamma gäller övriga förmåner i kompensationspaketet som exempelvis frikod till Björklöven Play.

Jag vill också vara tydlig med att vi vill göra rätt för oss. Alla som vill återköpa sitt kort ska också ges möjlighet att göra det. Vi vill att alla ska känna sig rättvist behandlade och fortsätta heja på oss även om det inte blir på plats.

Vi har därför två alternativ till dig att ta ställning till. Stanna kvar med ditt säsongskort med en fastslagen kompensation för uteblivna matcher eller att lämna tillbaka kortet och få pengarna tillbaka.

Om du vill fortsätta stödja Björklöven och fortsatt vara säsongskortsinnehavare erbjuder vi dig följande:

• Du har behåller din sittplats med förköpsrätt till nästa säsong. Om du vill byta till en bättre plats får du göra det innan säsongskorten släpps till försäljning.

• Du är med i fördelningen av biljetter enligt gällande restriktioner.

• Utlottning av 10 signerade matchtröjor som levereras personligen från representant i laget.

• Fri tillgång till Björklöven Play tom. 2021-07-01

• Exklusiv digital föreläsning med Per Kenttä.

• Inbjudan till exklusiv hockeykväll tillsammans med spelare och ledare inklusive mat & dryck. (Efter säsongen eller när restriktionerna släpps och en sådan träff är möjlig)

• Sillynyheter via sms tom. 2021-07-01.

• Unik halsduk ”Gröngul hjälte” som bara delas ut till alla hjältar som är med och hjälper Björklöven i denna svåra situation.

• Eventuellt slutspel ingår utan extra kostnad.

• 15% rabatt på säsongskortet nästa år.

Om du inte vill stå kvar med ditt säsongskort kan du välja ÅTERKÖP vilket innebär följande:

• Du får tillbaka pengarna för ditt säsongskort.

• Dina platser släpps och blir tillgängliga för andra. Vi kan inte garantera din plats till nästa säsong.

• Du är inte med i fördelningen av platser under säsongen eller i ett eventuellt slutspel.

För att möjliggöra en rimlig ekonomisk planering behöver vi veta senast den 3 november 2020 om du väljer återköp av ditt säsongskort. Du meddelar detta genom att fylla i ansökan här (gäller endast privatpersoner).

Sluttid fär återköp är passerad

Den som väljer att stå kvar som säsongskortsinnehavare och behålla sitt säsongskort, behöver inte göra något. Notera att om ingen begäran om återköp inkommit senast den 3 november 2020 innebär det att du avstår från återköp och din rätt till återköp efterges till klubben.

Björklöven sålt mer än halva arenans kapacitet i säsongskort så chansen att kunna sälja lösbiljetter under säsongen eller i ett eventuellt slutspel ser vi, i rådande stund, som väldigt liten?

Efter den 3 november kommer vi därför öppna säsongskortsförsäljningen för den som vill köpa en plats med nuvarande förutsättningar. Antalet kort som är till salu kommer vara begränsat och försäljningen kommer vara öppen under en begränsad tid.