Inför matchen mot Mora

27 oktober 2021 15:00

Ikväll väntar ny hemmamatch när Mora gästar


Björköven tar emot Mora i Winpos Arena ikväll. Det blev förlust mot Södertälje i den senaste omgången i fredags i en match där Björklöven vann skotten med hela 51-21. För Moras del slutade senaste matchen med en uddamålsförlust mot AIK på hemmais.

Björklövens 17 poäng på nio matcher ger en fjärdeplats i den jämna tabellen där HV 71 fått en liten lucka i toppen. Alexander Wiklund är fortsatt intern poängligaledare med elva poäng (4+7). Francis Perron, som gjorde ett av målen i fredags, har noterats för fem mål vilket är bäst i laget.

För Moras del har det blivit åtta poäng på nio matcher. Man väntar fortsatt på den första trepoängaren men man har vunnit tre av de fem matcher som gått till övertid. Johan Persson är både mål- och poängbäst i dalalaget. Sju mål och totalt nio poäng har det blivit i säsongsinledningen. Albin Grefwe har hunnit med fem matcher sedan han anslöt från finska Ilves och backen Steven Seigo är klar för spel i Mora men har ännu inte debuterat. Seigo kommer senast från slovakiska ligan men han har spelat en säsong i SHL med Mora tidigare.

Björklöven och Mora möttes en gång på försäsongen i SCA-cupen. Där avgick Mora med segern i en målsnål match som slutade 1-0.

Pucken släpps klockan 19.00 i Winpos arena.

Det senast kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play. Just nu finns bland annat ett färskt avsnitt av studioprogrammet "Ett steg in mot mitten" där sportchef Per Kenttä gästar och pratar statistik.

Biljetter till kvällens match hittar du här.