Kenttä: ”Vi är på rätt väg”

12 april 2020 13:15

Björklövens sportchef Per Kenttä ger oss en lägeskoll inför det att laget återsamlas på tisdag


Per Kenttä är just nu i förberedelserna inför nästa säsong och jobbar med allt från tränare till kontraktsförlängningar och nyförvärv. Framförallt är det på backsidan som det hänt saker hittills.

-Vi har inte så många platser kvar på backsidan och det känns tryggt där. Vi jobbar också med en del namn från förra säsongen och vi hoppas att nån av dem väljer att stanna kvar.

Adam Plant och Hardy Häman Aktell kommer att spela i Björklöven även nästa säsong och gör att flertalet backar återvänder till laget även kommande säsong.

-Vi ville ha kontinuitet och därför presenterades Hardy Häman Aktell och Adam Plant tidigt. Vi kände att backsidan var en av våra styrkor förra säsongen och ska även bli det kommande säsong. Om man vill vinna ett mästerskap måste man börja bakifrån med en stark målvakt och stark backbesättning.

Kalle Johansson presenterades som Björklövens första nyförvärv och Per Kenttä vet precis vad han får. Kalle spelade i Oskarshamn under hans första år som sportchef där.

-Framförallt var det ett väldigt tryggt val då vi vet exakt vad vi får. Kalle är en toppback på den här nivån. Han är väldigt bra i egen zon med puck och löser svåra situationer väldigt kreativt i uppspelsfasen. Ett bra spelsinne och en bra passningsspelare.

Både Joe Cannata och Mattias Pettersson har lämnat Björklöven, vilket gör att nya målvakter måste värvas.

-Vi tittar på en ersättare till Joe Cannata och först vill vi hitta den ersättaren innan vi tar en titt på hur målvaktsbesättningen ska se ut.

Axel Ottosson förlängde sitt kontrakt med Björklöven över nästa säsong och har flertalet spelare kvar från förra säsongens trupp. Per Kenttä hoppas också kunna behålla någon eller några spelare från förra säsongens forwardsbesättning.

-Framåt har vi en stomme kvar med Fredric Andersson, Alexander Wiklund och Sebastian Selin. Vi kunde också behålla lite spets i Axel Ottosson. Vi har också Pontus Andreasson och William Eriksson som gjorde det bra redan förra säsongen och kan ta ytterligare kliv. Många från förra säsongen är fortfarande aktuella och är väl vårt förstaval men vi får se om det blir så beroende på vad som händer ute på marknaden.

Tränarfrågan är ännu inte löst men där är förhoppningen att presentera något så snart som möjligt även om det krävs mycket jobb för att det ska bli rätt namn i slutändan.

-Jag känner att vi är på rätt väg och jag hoppas att vi inom en snar framtid kan presentera något. Samtidigt är tränarmarknaden väldigt komplex och det krävs noggrannhet innan man kan göra klart något.

För laget väntar nu återsamling och startskottet på försäsongsträningen.

-Vi kör igång nu på tisdag då laget återsamlas och försäsongsträningen inleds. Kalle Johansson och andra eventuella nyförvärv ansluter efter den 1/5.