Hans Wallson lämnar Björklöven
Publicerad: 2022-02-20
Efter dagens match mot Tingsryd valde huvudtränare Hans Wallson att lämna Björklöven med omedelbar verkan. Han informerade laget på plats i Tingsryd och har därefter meddelat sitt beslut till både sportchef Per Kenttä och till Björklövens vd, Anders Blomberg.
  • Det har varit en period med tuff kritik utifrån och en bitvis hård ton på sociala medier. Mot föreningen i stort, men framförallt mot honom personligen. Detta har påverkat Walle hårt och även även hans familj vilket gör att Walle väljer att kliva av sitt uppdrag med omedelbar verkan. Det här var inget vi hade planerat för, men vi accepterar Walles beslut och vi tar direkt avstånd från personangrepp. Det är beklagligt att detta gått så långt. Vi ska nu försöka göra det bästa av situationen för att stötta Walle och kunna gå in i slutspelet väl förberedda, förklarar Anders Blomberg.

-Vi tackar Hans Wallson för tiden i Björklöven och framför allt för att ha fört oss till klubbens första färdigspelade hockeyallsvenska final, säger Per Kenttä, som letar lösningar och redan har tagit vissa kontakter.

-Vi måste naturligtvis hitta en ersättare snabbt. Vi behöver få in en kraft som kan ta vid där Walle slutar. Någon som kan och förstår hur vi spelar och kan bygga vidare på det vi arbetat fram under de senaste åren. Den jakten är igång, säger Per Kenttä.

Anders Blomberg vill också passa på att rikta en uppmaning till Björklövens supportrar. -Vi behöver stödet nu, från alla gröngula runt om i landet. Jag hoppas att vi kan kraftsamla inför slutspurten av serien och inför det som jag hoppas blir ett långt slutspel. Vi ska visa vad vi går för, tillsammans.