Storseger mot nykomlingen
Publicerad: 2022-10-07
Björklöven vann kvällens match mot Östersund med 7-3

Det var Östersund som tog ledningen redan 49 sekunder in i den första perioden då Kimi Koivisto satte en retur bakom Alex D'Orio. Björklöven kvitterade bara 14 sekunder senare genom Nick Schilkey. I den målrika inledningen tog Björklöven ledningen genom Jacob Olofsson innan fyra minuter hade gått. Östersund kvitterade i powerplay två minuter innan första periodens slut. Skotten 9-7.

Björklöven återtog ledningen fem minuter in i mittenperioden då Scott Pooley hittade rätt för andra gången under säsongen. Tidigare Björklövenbacken Karl Johansson utjämnade för hemmalaget innan andra perioden var slut. Skotten i perioden 8-12.

När Björklöven fick sitt första läge i powerplay, 42 minuter in i matchen, gjorde Scott Pooley 4-3. Maxime Fortier visade sedan prov på sin fina fart när han flög fram längs högerkanten och fick se sin passning studsa i nät bakom hemmamålvakten Isak Mantler. Det släppte rejält i målproduktionen och Jacob Olofsson gjorde sitt andra mål i matchen till 6-3. Målet Björklövens andra i powerplay. Minuten senare var det dags för Fortier att flyga igen och den här gången hittade han Gerry Fitzgerald som fastställde slutresultatet till 7-3. Skotten i tredje perioden 2-8 totalt 19-27.

Imorgon väntar ny match då MoDo gästar Winpos Arena.