Inför matchen mot Södertälje

18 oktober 2019 12:00

Ikväll spelar Björklöven bortamatch mot Södertälje


Det blev en tung hemmaförlust efter straffar i tisdags när Björklöven mötte Västervik i A3 Arena. Upphämtning av underläge 1-3 till 3-3 i den andra perioden efter mål av Alex Hutchings och Fredric Andersson gav en poäng men i straffläggningen kammade laget noll. Ikväll väntar bortamatch mot Södertälje som haft en tung säsongsinledning. Laget ligger på trettonde plats med nio poäng och senast blev det en snöplig förlust efter en sen vändning av BIK Karlskoga.

Björklöven kommer, förlusten senast till trots, till kvällens match som serieledare. De första 10 matcherna har resulterat i 24 poäng och endast en förlust under ordinarie tid. Justin Crandall är intern poängligeledare med 14 poäng (4+10). Fredric Andersson följer poängen bakom (7+6). Björklöven har gjort tolv mål i powerplay (31,58 i effektivitet). Siffran i boxplay är två insläppta mål och hela 93,55% uppklarade utvisningar. Joe Cannata toppar målvaktsligan med 94,7 i räddningsprocent.

I Södertälje är det Ludwig Blomstrand som gjort flest poäng i säsongsinledningen med elva (7+4). Christopher Liljewall närmast bakom med åtta poäng (4+4). Södertälje har hittat rätt sju gånger i spel i numerärt överläge (17,5% effektivitet). I boxplay har det blivit sju insläppta mål (78,79 % utvisningar utan insläppt mål). Alexander Sahlin har vaktat målet vid flest tillfällen med en räddningsprocent på knappa 90.

Björklövens assisterande tränare Robert Kimby kommenterar senaste matchen mot Västervik samt kvällens motståndare i sin inför matchen intervju:

-Om vi går till oss själva så är vi såklart inte tillfreds med senaste matchen. Vi känner att vi vill ha en bättre arbetsmoral, åka mer skridskor och tävla lite mer. Södertälje gör en bra match mot Karlskoga och visar upp ett bra aggressivt spel och i två perioder tycker jag de är klart bättre. Vi behöver göra en riktigt bra prestation för att ha chans på tre poäng.

Hela intervjun med Kimby hittar du här.

Det blir debut ikväll för Björklövens senaste nyförvärv Tyler Vesel. Vesel, som spelar i nummer 15, går in som center mellan Justin Crandall och Alex Hutchings.

Björklövens lag mot Södertälje:

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

26 Oliver Larsen – 12 Brian Cooper

22 Andreas Hjelm – 24 Ludvig Stenvall

52 August Tornberg – 5 Hardy Häman-Aktell

91 Justin Crandall–15 Tyler Vesel–90 Alex Hutchings

29 Alexander Wiklund–13 Fredric Andersson–40 Sebastian Selin

11 William Eriksson–96 Pontus Andreasson –77 David Lindquist

71 Oskar Stål-Lyrenäs–19 Kristoffer Söder–21 Erik Rainersson

70 David Eriksson

Alexander Hellström, Alexander Deilert, Emil Lundberg och Lukas Ericsson saknas ikväll.

Nedsläppt ikväll kl 19.00.

Glöm inte bort att Björklövens damlag har hemmapremiär i helgen. Biljetter till de dubbla matcherna mot Luleå, lördag kl 16.00 och söndag kl 12.00, köper du direkt i entrén. Passa också på att säkra biljetter till nästa hemmamatch för herrlaget på onsdag då Timrå besöker A3 Arena. Biljetter hittar du som vanligt här.