Inför matchen mot Södertälje

22 november 2019 12:00

Match mot Södertälje väntar ikväll


Björklöven kunde besegra Västervik med 2-0 i onsdags efter mål av Hardy Häman-Aktell och Sebastian Selin. Joe Cannata höll sin tredje nolla för säsongen. I och med segern behåller Björklöven sin serieledning inför kvällens matcher.

Södertälje föll senast mot BIK Karlskoga med 7-3 efter att man förlorat sistaperioden med hela 6-1. Innan förlusten mot BIK hade Södertälje tre raka segrar, varav två efter övertid. Laget ligger på en tolfte plats inför mötet med Björklöven.

Björklöven och Södertälje har mötts en gång tidigare under säsongen. Mötet slutade med seger för Björklöven med 6-1 efter att man gjort 4-0 i sista perioden.

Poängbäst i Björklöven är Justin Crandall och Alex Hutchings med 22 poäng vardera. Björklöven fortsätter att visa upp fina siffror i special teams. Det har blivit 24 mål i powerplay (nästan 30 % av utvisningarna resulterar i mål) och endast fem insläppta i boxplay.

I Södertälje är det Ludwig Blomstrand som är poängbäst med 15 poäng varav nio mål. Södertälje har gjort 14 mål i powerplay (ca 19 % av utvisningarna resulterar i mål). I boxplay har det blivit 16 insläppta mål.

Björklövens assisterande tränare Robert Kimby vet vad som gäller inför kvällens match:

-De har haft bra resultat senaste tiden och vunnit tre av fyra. Vi förväntar oss en tuff match så vi måste åka dit och ha samma plan som tidigare och göra jobbet. Gör vi det och följer vår gameplan så tycker jag vi har en bra chans att vinna.

Hela intervjun med Kimby kan du höra här.

Alexander Hellström går comeback i Björklöven ikväll efter sin skada.

Björklövens lag ikväll:

35 Joe Cannata (31 Rasmus Eriksson)

12 Brian Cooper - 10 Gustav Bouramman

74 Zach Palmquist - 26 Oliver Larsen

5 Hardy Häman-Aktell - 52 August Tornberg

7 Alexander Hellström

90 Alex Hutchings – 15 Tyler Vesel – 91 Justin Crandall

77 David Lindquist – 19 Kristoffer Söder – 11 William Eriksson

96 Pontus Andreasson – 22 Fredric Weigel - 79 Emil Lundberg

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

71 Oskar Stål-Lyrenäs

Nedsläpp ikväll klockan 19.00. Glöm inte att köpa biljetter till Björklövens nästa hemmamatch som spelas på söndag mot Kristianstad. Biljetter hittar du som vanligt här.

Som säsongskortare har du 10 kompisbiljetter som kan nyttjas vid utvalda publikmatcher.

Klicka på länken för att utnyttja dina kompisbiljetter till matchen mot Kristianstad på söndag.