SUPPORTERSPELAREN 21/22

2 juli 2021 16:00

OIle Liss är klar som säsongens supporterspelare!


Tack vare en fantastisk insats från Björklövens trogna supportrar är nu finansieringen av Björklövens supporterspelare för kommande säsong klar. På en vecka samlades 644050 kr in och det möjliggjorde att säkra supporterspelarens namnteckning på kontraktet.

Säsongens supporterspelare 21/22 blir ett populärt och bekant ansikte i Umeå då Olle Liss återvänder för sin tredje säsong i de rätta färgerna. Liss anslöt till Björklöven under säsongen 19/20 efter att ha inlett säsongen i Dornbinner i Österrike. Det blev 13 mål och totalt 24 poäng på 26 matcher för dalmasen efter ankomsten.

-Det känns skönt att kunna dra detta i mål och jag måste skänka ett stort tack till alla som gjort det möjligt. Olle Liss passar perfekt in som supporterspelare och kommer att göra vårt lag bättre. Med sitt skott och även sitt sätt att vara, på och utanför isen så kommer han bli ett viktigt vapen i slaget om en SHL-plats, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Förra säsongen blev det personbästa vad gäller poängproduktionen och totalt 53 poäng för den hårdskjutande "rightaren". 29-åringen slog igenom med dunder och brak när han efter en stark säsong i danska ligan 15/16 värvades till Västervik och sedan Pantern innan det blev succé under en låneperiod i Rögle. 14 poäng på 11 matcher i SHL resulterade i landslagsspel med fortsatt succé och fyra mål på sex landskamper. Det blev ytterligare en säsong i SHL och Rögle innan Liss hittade till Umeå och Björklöven efter en kortare utflykt till Österrike.

-Jag blir såklart väldigt smickrad av att bli supporterspelare även denna säsong. Blir lika imponerad varje gång av alla engagerade supportrar som vi har i Björklöven! De överträffar sig själva hela tiden så det ska bli riktigt kul att komma tillbaka och förhoppningsvis och med stor sannolikhet få ha dem på plats under säsongen också. Det ser jag verkligen framemot, säger Olle Liss.

Ett stort tack till alla supportrar som gjort kontraktsförlängningen av Olle Liss möjlig!