Ny center ansluter

10 oktober 2019 13:00

Björklöven har kontrakterat AHL-meriterade centern Tyler Vesel


Tyler Vesel spelade förra säsongen för Bakersfield Condors i AHL där det blev 18 poäng på 61 matcher. Den Minnesotabördige 25-åringen gick fyra år på University of Nebraska-Omaha där det totalt blev 108 poäng på 149 matcher. Tredje året var Vesel assisterande kapten för att år fyra bli ordinarie kapten.

Vesel draftades av Edmonton Oilers i sjätterundan 2014 och belönades efter avslutade år på college med ett ettårskontrakt med Oilers 2018. Någon NHL-match blev det inte förra säsongen utan istället spel i Oilers farmarlag i Bakersfield.

-Tyler Vesel är en smart tvåvägscenter som vi hoppas kan tillföra i offensiven men också vara pålitlig i försvarsspelet. Vi har fått goda vitsord från bland annat Brian Cooper som spelat med Tyler tidigare. Vi känner osss nöjda med att han valt oss då det är en spelare i rätt ålder som vill framåt i sin karriär, säger Björklövens sportchef Per Kenttä om värvningen.

Vesel ansluter till laget så snart som möjligt och är klar för spel när alla tillstånd är på plats. Kontraktet gäller över säsongen 2019/20. Vi hälsar Tyler välkommen till Umeå och Björklöven.