Poulin: "Snabbt att anpassa sig igen"

8 juli 2020 16:15

Läs vad Kevin Poulin har att säga om spel i Björklöven kommande säsong.


Björklövens nye nordamerikanske målvakt heter Kevin Poulin och vi fick några ord mer honom innan han klev på is för en träning. Vi kollade med honom vad han vet om Björklöven just nu.

-Egentligen inte så mycket mer än det jag pratat med Per Kenttä om men jag kommer att veta mer inom kort.

Kevin har spelat i Europa tidigare och har erfarenhet från spel i flera europeiska ligor som KHL och DEL. Han har tyckt om att spela på de större rinkarna.

-Det har varit väldigt roligt. Det är väldigt annorlunda jämfört med att spela i Nordamerika. Isen är större och fansen är mer högljudda och det är lite mindre fysiskt spel men det går snabbare. Det finns också mer plats på isen att sätta upp spelet och som målvakt har man lite mer yta att hålla koll på. I slutändan är det dock ishockey som ska spelas och det gillar jag oavsett om det är i Europa eller i Nordamerika.

Han har behövt justera sin stil en aning när han spelat i Europa tidigare men den anpassningen kommer att gå snabbt nu när han kommer till Björklöven menar han.

-Ja, jag vet vad jag behöver göra i målet när jag spelar på de större rinkarna. I och med den erfarenhet jag har sedan tidigare så kommer det gå snabbt att anpassa sig igen under försäsongen i Björklöven.

Förberedelserna för kommande säsong var redan igång när Björklöven hörde av sig och han kommer att ha några veckor med både is och vanlig försäsongsträning i benen innan flytten till Umeå.

-När jag pratade med min agent om spel i Björklöven kollade jag upp när försäsongen börjar och jag har befunnit mig på is ett tag och är faktiskt på väg ut för en träning nu också. Nu har jag några veckor här med träning innan jag beger mig till Sverige och jag kommer vara redo när det är dags!

Nu väntar spel i Sverige för första gången och förväntningarna han har bygger han på det han sett av de svenska spelare han mött tidigare under karriären.

-När jag tänker på svenska spelare så tänker jag på snabba spelare med bra skott och bra spelsinne. Det kommer att vara bra matcher och jag vet att vi har ett bra lag som nog kommer att vinna många matcher. Jag ser framemot att komma högst upp i tabellen med Björklöven och kämpa om platsen till SHL.

Att Björklöven var ett topplag och vann serien förra säsongen spelade in i beslutet att spela i Hockeyallsvenskan. Utmaningen att vinna serien igen gillar han.

-Ja, min agent berättade om att laget var riktigt bra förra säsongen och har en mycket bra chans att upprepa det kommande säsong. Det känns väldigt spännande att spela med de "regerande mästarna" i Hockeyallsvenskan och jag vill bidra till att vi vinner serien igen.

De nordamerikanska spelarna i Björklöven känner han inte sedan tidigare även om han säkert mött någon av dem i någon match. Däremot spelade han med Carl Grundström i slutet av säsongen.

-Nä, jag känner inte någon av dem. Jag kan ha spelat mot någon av dem. Jag spelade med Carl Grunström i slutet av säsongen och jag har sett att han kommer från Umeå. Han berättade om Björklöven och Umeå men då visste jag inte att jag skulle hamna här. Jag sa nog bara att jag vet inte var det ligger, haha.

Han beskriver sig själv som en inte alltför spektakulär målvakt som ändå gillar att göra någon häftig räddning då och då.

-Jag tycker att jag har ett bra positionsspel och försöker göra mig stor genom att läsa spelet innan pucken kommer åt mitt håll. Jag försöker att undvika att vara alltför spektakulär men jag gillar att göra någon riktigt fin räddning med plocken lite då och då.

Erfarenhet och trygghet hoppas han kunna bidra med till Björklövens lag kommande säsong.

-Som en erfaren målvakt hoppas jag mina medspelare ska känna sig trygg med mig i försvarszonen. Jag är kanske inte den mest högljudda i omklädningsrummet men jag hoppas att de ser hur hårt jag jobbar och att vi alla kan jobba lika hårt.