Inför matchen mot HV71
Publicerad: 2022-01-19
Ikväll väntar hemmamatch mot HV71

Efter ett längre uppehåll är det ikväll åter dags för match för Björklöven. För motståndet står serieledande HV71. För Björklöven del är det match 31 medan det för HV71 är match 33.

Björklövens senaste match, och den enda under 2022 så här långt, spelades för två veckor sedan mot Almtuna. Efter mål av Alexander Wiklund, Felix Girard och Viljami Juusola blev det seger med 3-0. Totalt har Björklöven spelat in 57 poäng på sina 30 matcher. Björklöven har under sitt ofrivilliga uppehåll tappat positionen som målgladaste lag. Kristianstad har gjort ett mål mer dock med fyra matcher mer spelade.

HV71 spelade också sin senaste match mot Almtuna. Matchen spelades i förrgår och den slutade med seger med 3-2. 69 poäng på 32 matcher räcker till serieledning.

I Björklöven är det Axel Ottosson som gjort flest poäng med 30. Tio mål och 20 assists har det blivit så här långt. Alexander Wiklund följer fyra poäng bakom. Christopher Bengtsson är bäste målskytt med tolv fullträffar.

Tyler Vesel är tillsammans med Fredrik Forsberg är poängbäst i HV71 med 30 poäng. Vesel har gjort 15 mål vilket är flest i laget.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Nedsläpp ikväll klockan 19.00 i Winpos Arena.

Mikael Kassman