Seger mot Hammarby
Publicerad: 2023-02-05
Det blev seger med 4-1 i dagens bortamatch mot Hammarby

Björklöven fick revansch efter gårdagens förlust mot Södertälje när man idag mötte Hammarby i DamHockeyAllsvenskan Norra.

Majken Gunnarsson gav Björklöven ledningen 4.35 in i inledningsperioden. Sex minuter senare kunde Alexandra Anderson utöka i spel fyra mot fem. Björklöven hann också med ett tredje mål bara 20 sekunder innan periodens slut. Vega Munhoz målskytt.

I mittenperioden lyckades Björklöven klara av två numerära underlägen men under det tredje, och med bara knappa minuten kvar av perioden, fick Hammarby in in reduceringspuck bakom Eline Gabriele.

Björklöven kontrollerade matchen väl i den tredje perioden och man kunde också punktera matchen definitivt via 4-1 från Nikola Dyckova fem minuter före slutsignalen. Skotten 28-32.

För Björklövens del väntar nu dubbla matcher mot Skellefteå onsdag och lördag. På onsdag är det derby i Winpos Arena med nedsläpp klockan 19.00.