Knapp förlust mot Djurgården
Publicerad: 2022-10-21
Det blev förlust med 4-2 i kvällens bortamatch mot Djurgården

Björklöven tog ledningen fem minuter in i kvällens match mot Djurgården. Alexander Wiklund avslutade elegant efter en snabb spelvändning. Djurgården kunde kvittera två minuter senare då Liam Öhgren rakade in en retur i en tom bur. Trots chanser åt båda håll blev det inga fler mål under de första tjugo minuterna. Skotten i första perioden 6-12.

Björklöven kom ut starkt även i den andra perioden och man kunde också ta ledningen efter elva minuter. Scott Pooley hittade Nick Schilkey mitt i slottet och Schilkey gjorde sitt sjunde mål på tre matcher. Björklöven var nära en utökad ledning i powerplay men istället kunde Ludvig Rensfeldt kvittera med 4.30 kvar av perioden. Skotten i perioden 9-14.

Djurgården tog visst grepp om matchen i den tredje perioden och Joona Voutilainen fick göra några bra räddningar för att hålla resultatet vid oavgjort. När Gerry Fitzgerald drabbades av en utvisning kunde Cameron Schilling trycka in en retur ur liten vinkel. Djurgården kunde också sätta 4-2 när Björklöven jagade för en kvittering. Skotten i den tredje perioden 16-6, totalt 31-32.

Björklöven spelar ny match redan imorgon då man möter Västervik på bortais.