Hemmaseger mot Kristianstad
Publicerad: 2022-12-14
Det blev seger med 5-3 i Winpos Arena mot Kristianstad

Björklöven tog ledningen i kvällens match mot Kristianstad då Charles David Beaudoin kunde göra sitt första mål för säsongen via en retur. Björklöven redde enkelt ut ett boxplayspel men kort därefter kunde Kristianstad ändå kvittera då Theodor Pistek stötte in 1-1 bakom Alex D'Orio. Malte Sjögren kunde också ge bortalaget ledningen tretton minuter in i inledningsperioden ånyo efter en retur. Skotten i första perioden 18-10.

Björklöven fortsatte att testa Filip Larsson i bortamålet i inledningen av den andra perioden men Larsson bjöd på några jätteräddningar. Jacob Anderssson kunde sätta 2-2 i powerplay via ett "tyst" skott med bra skymning. Trots flera bra lägen dröjde det till 15 minuter in i mittperioden innan Alex Hutchings kunde ge Björklöven ledningen. Hutchings påpassligt framme efter skott från Jacob Andersson. Samma kedja var på isen när Björklöven gjorde 4-2. Den här gången var det Christopher Bengtsson som fick pucken i nät bakom Larsson. Skotten i mittenperioden 23-5.

Pontus Netterberg lyckades via Veeti Vainios skridsko skapa viss spänning i matchen med en reducering fyra minuter in i den tredje perioden. Björklöven kontrollerade dock matchen väl och var också nära ytterligare mål i powerplay. Slutresultatet spikades av Daniel Rahimi i tom bur med minuten kvar. Skotten 14-6, totalt 55-21.

Björklöven spelar sin sista match innan juluppehållet på fredag då Västerås på bortais väntar.