Inför matchen mot Tingsryd

3 december 2021 10:00

Ikväll väntar hemmamatch mot Tingsryd


Björklöven kommer till kvällens match från en lyckad bortaturné där man först besegrade Mora i söndags för att i tisdags ta tre nya poäng när BIK Karlskoga stod för motståndet. Joona Voutilainen gjorde en stark insats i målet i tisdags och noterades där för sin åttonde raka seger när han vaktat målet. 45 poäng på 21 matcher och tredjeplats i tabellen är Björklövens facit så här långt.

Tingsryd spelade i onsdags mot MoDo på bortais och man fick där med sig en poäng efter en förlust på straffar. Tingsryd ligger elva med 23 inspelade poäng, dock med en match mindre spelad än de flesta lagen.

Björklöven och Tingsryd har mötts en gång tidigare under säsongen. Björklöven vände då ett underläge med 3-2 till seger 6-3 i den tredje perioden. Detta efter bland annat två mål i tom bur, båda från Sebastian Selin.

I Björklöven har formstarke Axel Ottosson passerat Alexander Wiklund i poängligetoppen. Axel Ottosson har 20 poäng (8+12), en poäng före Alexander Wiklund som missat de senaste matcherna på grund av sjukdom. Christopher Bengtsson är målbäst med tio fullträffar.

I Tingsryd är det Tobias Fladeby som är poängbäst med 16 poäng (7+9). I Tingsryd återfinns också tidigare Björklövenspelaren Simon Åkerström.

Det senaste kring Björklöven hittar du som vanligt på Björklöven Play. Just nu finns bland annat ett avsnitt av studioprogrammet "Ett steg in mot mitten" där Alexander Hellström gästar. Ni kan till exempel höra minnen från tidigare lagkamrater där mål med avsliten biceps och frustration över förlust i frivändning nämns tillsammans med allmänna hyllningar.

Nedsläpp ikväll klockan 19.00. Vi ber dig uppmärksamma informationen kring uppvisade av vaccionationsbevis. Mer information hittar du här.

Biljetter till matchen hittar du som vanligt här.