Inför matchen mot MoDo

25 januari 2023 12:43

Ikväll avslutar Björklöven grundserien i NDHL med match mot MoDo


Björklöven spelar ikväll sin match nummer 24, vilket också är den sista, i NDHLs grundserie. MoDo står för motståndet. Det har blivit 40 poäng så här långt vilket ger en andraplats i tabellen efter Skellefteå som överlägsen seriesegrare.

Kvällens motståndare MoDo har på sina 21 matcher spelat in 23 poäng. Björklöven och MoDo möttes för femte gången i grundserien för en dryg vecka sedan. Björklöven vann då med 7-1.

Ett glädjande besked är att Lina Hedlund gör comeback i de rätta färgerna. Lina har inte spelat så här långt under säsongen men gör nu comeback och kommer att avsluta säsongen med Björklöven.

Vega Munhoz är poängbäst i Björklöven med 20 poäng (7+13). Isabelle Lundin-Lundgren, Rebecca Brown och Stina Andersson har alla gjort nio mål vilket är flest i Björklöven.

I MoDo är det Filippa Lindgren som gjort flest mål (sju) och poäng (17).

Efter avslutade grundserie kommer ett playoffspel att ta vid. De två lag från de olika regionala NDHL-serierna som tar sig förbi playoff 2 kommer att spela en slutlig kvalserie tillsammans med det lag som kommer på nionde plats i SDHL (just nu står kampen att undvika negativt kval mellan HV71 och AIK). Två platser står på spel till SDHL 2023/24.

Nedsläpp ikväll klockan 19.00 i Winpos Arena. Biljetter hittar du som vanligt här.