NHL-meriterad målvakt klar

7 juli 2020 09:45

Kevin Poulin är klar för för spel i Björklöven säsongen 20/21


30-årige kanadensiske målvakten Kevin Poulin blir näste spelare in i Björklövens lagbygge till säsongen 20/21. Poulin draftades 2008 i femterundan av New York Islanders och han debuterade i NHL som 20-åring säsongen 10/11. Under fem säsonger blev det totalt ett femtiotal matcher i Islanders i NHL varvat med spel i Bridgeport i AHL.

-Kevin blir en viktig pusselbit i det pussel vi håller på att lägga. Han är välmeriterad och har stor erfarenhet från viktiga matcher. Han har bra storlek men är ändå atletisk och läser spelet bra. Han kommer att bli en tillgång för oss i Björklöven, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Efter att först Tampa Bay och sedan Calgary tagit över rättigheterna till Poulin 2015, det blivit spel i AHL med Stockton Heats, gick flyttlasset utanför Nordamerika för första gången säsongen 16/17. Barys Astana, Medvescak Zagreb, Kloten och Eisbären Berlin blev klubbadresserna under tre säsonger. Höjdpunkterna under perioden var segern i Spengler Cup (uttagen i all star team) samt OS-bronset 2018 i Sydkorea där Poulin bland annat vaktade målet i bronsmatchen mot Tjeckien.

-Jag är riktigt peppad på att komma till Björklöven och spela för laget kommande säsong. Jag ser verkligen framemot att ansluta till laget efter sommaren, säger Kevin Poulin.

Poulin återvände till Nordamerika inför förra säsongen där det blev matcher i AHL för Grand Rapids Griffins och Ontario Reign.

Kontraktet med Kevin Poulin är på 1 + 1 år, där det andra året gäller vid spel i SHL.