Inför matchen mot BIK Karlskoga

9 oktober 2019 12:00

Ikväll väntar toppmatch i HockeyAllsvenskan då BIK Karlskoga gästar A3 Arena


Trots den knappa förlusten mot Kristianstad senast leder Björklöven fortsatt HockeyAllsvenskan med 17 inspelade poäng efter sju omgångar. Kvällens motståndare BIK Karlskoga är inte bara seriens målgladaste lag med 32 fullträffar man ligger också med högt i tabellen som tvåa poängen bakom Björklöven. BIK Karlskogas starka offensiv kommer att testa Björklövens defensiv som än länge resulterat i endast tio insläppta mål.

Björklöven har tre raka segrar på hemmais, en efter förlängning mot Modo. Poängbäst i hemmalaget är Justin Crandall med nio poäng (2+7) före backen Alexander Deilert med åtta poäng (3+5). Joe Cannata står noterad för dryga 95 % i räddningssiffra.

Målskytt senast och Pontus Andreasson är laddad för seriefinal ikväll:

-Det blir en tuff match och det gäller att vi steppar upp några steg här nu. Det gäller att vi är med från start. Det är ett bra lag vi möter med fyra bra kedjor. Vi kom inte riktigt ut som vi sagt senast och slarvade lite i våra ingångar och quick ups, säger Andreasson i sin inför-matchen intervju.

Hela intervjun hittar du här.

Björklövens assisterande tränare Robert Kimby ser fram mot kvällens match:

-Det kommer bli en tuff match och de har börjat bra precis som vi har. De gör mycket mål så det kommer bli en härlig och rolig utmaning för oss. Vi ska fortsätta att följa vårt spel. Vi gör mycket bra saker och har bra lösningar i egen zon. Vi behöver skruva upp hur vi tar oss genom nästa del så vi kan ta tillvara på de möjligheter vi skapar.

Hela intervjun hör du här.

BIK Karlskoga har vunnit två av sina tre bortamatcher. Förlusten kom mot Vita Hästen. En trio BIK-spelare ligger med i den absoluta toppen av poängligan; Fredrik Forsberg (3+7), Tor Immo (5+4) och Filip Ahl (5+4). Henrik Lundberg har vaktat målet mest i BIK och räddningssiffran är dryga 91%.

Lagen har likvärdig statistik i powerplay (kring 22 %) medan Björklöven kan stoltsera med 95 % uppklarade utvisningar mot BIK Karlskogas 80 %.

Björklövens lag i kväll:

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

12 Brian Cooper–26 Oliver Larsen

22 Andreas Hjelm–24 Ludvig Stenvall

52 August Tornberg–5 Hardy Häman Aktell

7 Alexander Hellström

90 Alex Hutchings–77 David Lindquist–91 Justin Crandall

29 Alexander Wiklund–13 Fredric Andersson–40 Sebastian Selin

71 Oskar Stål-Lyrenäs–96 Pontus Andreasson–11 William Eriksson

21 Erik Rainersson–19 Kristoffer Söder–53 Lukas Ericsson

70 David Eriksson

Alexander Deilert och Emil Lundberg saknas ikväll.

Nedsläpp klockan 19.00. Biljetter till matchen kvällens match hittar du här.