Björklöven har återigen sorg

7 april 2021 19:59

I morse avled ytterligare en av Björklövens största profiler, Rolf Norgren


För en dryg vecka sedan avled Olle Rydfjäll och nu har tyvärr Rolf "Roffa" Norgren, en annan av våra största profiler lämnat oss.

Roffa började sin karriär som målvakt inom IFK Umeå redan som 7-åring på klassiska Rosendahlsrinken. Vid 14 års ålder debuterade han i A-laget som målvakt och karriären varade över 50 och 60-talet.

Redan före han avslutat sin hockeykarriär klev han,1962, in som sekreterare i IFK Umeås hockeysektion och var sedan ordförande mellan 1963-1966. Under denna tid, 1963, byggdes Umeå ishall där han tillsammans med bland annat Olle Rydfjäll, såg till att drömmen om ishall i Umeå gick i uppfyllelse.

När Björklöven var nybildat klev Roffa in i styrelsen. Året därpå blev Roffa även lagledare för A-laget. En syssla som han tillsammans med styrelseuppdraget upprätthöll fram till 1987. Lagledaruppdraget var på fritidsbasis och kröntes med det fantastiska SM-guldet 1987.

Därefter var det dags att kliva in på Björklövens kansli som anställd. Roffa arbetade först med A-laget men från och med 1989 och fram till pension 1999 kom Roffa att primärt arbeta med ungdomsverksamheten i rollen som ungdomskonsulent, men på detta fortsatte Roffa sitt arbete som ekonomiansvarig inom Björklövens ungdomskommitté fram tom 2007. Ett 41-årigt framgångsrikt ledararbete inom Björklöven avslutades därmed.

Björklöven har också instiftat ett särskilt pris i Roffas namn, från 2001 och framåt delas ”Rolf Norgrens Hederspris” ut till ledare i IF Björklövens ungdoms- och juniorverksamhet som ”fört ishockeyn framåt och utvecklat individerna i laget” och under åren har många duktiga ledare inom Björklöven blivit uppmärksammade.

2016 valdes Rolf Norgren in i Björklövens Wall of Fame för sina insatser i klubben under alla år. Björklövens tankar går till Roffas hustru Lisette Norgren.

Vi kommer sakna dig, Roffa.