Seger i hemmapremiären
Publicerad: 2019-10-19
Björklöven besegrade Luleå med 3-1 när det var hemmapremiär i Damettan

Björklöven inledde helgens dubbelmöte mot Luleå på bästa sätt och kunde vinna en målmässigt jämn match med 3-1.

Björklöven fick en drömstart på matchen då Victoria Olofsson redan efter 2.49 av den första perioden kunde se till att säsongens första mål på hemmaplan producerades. Passningen kom från Husumslånet Emma Högströms klubba. Inget fler mål skulle göras i perioden där skotten slutade 9-5.

I den andra fick Björklöven ett par lägen i numerärt överläge men kunde inte förvalta den möjligheten i form av mål. Skotten i perioden 15-5.

Den tredje perioden blev spännande då Luleå efter dryga tretton minuter kunde kvittera till 1-1 genom Wilma Sjölund. Björklöven replikerade snabbt och bara 31 sekunder senare såg Lina Hedlund till att Björklöven hade ledningen igen. Assisten kom från Victoria Olofsson. I slutminuterna fick Elin Nilsson ett matchstraff och Luleå tog ut målvakten för att spela 6 mot 4. Där kunde dock Victoria Olofsson göra sitt andra mål under eftermiddagen såg till att Björklöven vann matchen med 3-1. Skotten i den tredje perioden 7-11 och sammanlagt 31-21.

-Vi är nöjda med insatsen och känner väl att vi borde avgjort matchen tidigare. Vi hade mängder av chanser i framförallt den andra perioden. Vi har arbetat hårt med att försöka sätta vår spelidé och nu börjar tendenserna finnas där men det återstår fortfarande mycket arbete för att få spelarna trygga i systemet. Kul även att vårt lång Emma Högström kommer och bidrar med en stabil insats, säger Björklövens tränare Tommy Henriksson efter matchen.