Uddamålsseger mot AIK
Publicerad: 2020-02-21
Björklöven besegrade AIK med 3-2 i kvällens hemmamatch

Björklöven fick med sig ett tidigt powerplay i kvällens match mot AIK. Man skapade under det numerära överläget ett par bra lägen mot Mika Järvinen i bortamålet. AIK tog sig in i matchen efter en kraftig hemmadominans inledningsvis och hade några chanser till ledningsmål.

När först Carl Wassenius utvisades fem minuter för en huvudtackling och Joakim Lilliehöök några minuter senare utvisades fick Björklöven spela fem mot tre i två minuter. Precis när AIK fick in sin första spelare kunde Alex Hutchings direktskjuta 1-0.

Fyra minuter senare fick kapten Fredric Andersson bryta sin måltorka och styra in en passning från Alexander Deilert till 2-0. AIK avslutade perioden bra och Mattias Pettersson fick göra ett par räddningar för att freda sitt mål. Skotten i perioden 14-10.

Efter en ganska sömnig inledning på den andra perioden fick Björklöven spela tre minute powerplay efter ett nytt matchstraff för AIK. Isak Salqvist utvisades för matchen efter en kollision med Mattias Pettersson.

AIK redde ut boxplayspelet och kunde både reducera och kvittera inom en knapp minut. Oscar Nord och Emil Aronsson målskyttar. Det var mest AIK efter kvitteringen också och Björklöven lyckades inte skapa några klara chanser.

I slutet av perioden ryckte Björklöven upp sig något och Sebastian Selin skapade en dubbelchans. Skotten i perioden 13-12.

AIK fick ett tidigt powerplay i den tredje perioden. Firma Selin/Wiklund såg till att det var Björklöven som var närmast ett ledningsmål trots numerärt underläge. Björklöven skapade en del lägen därefter men Hutchings, Deilert och Crandall fick alla se sina puckar räddade av Järvinen.

Efter böljande spel under slutdelen av perioden kunde Olle Liss sätta 3-2 med bara dryga minuten kvar. Passningen från Brian Cooper. Skotten i tredje perioden 9-4, totalt 36-26.

Björklövens nästa match är på tisdag borta mot Västervik.