Duo förlänger med Björklöven
Publicerad: 2022-01-24
Joona Voutilainen och Gerry Fitzgerald har förlängt sina kontrakt med Björklöven.

Björklövens sportchef Per Kenttä har förlängt kontrakten med två spelare.

Den ena är målvakten Joona Voutilainen som kom till Björklöven från finska HPK inför säsongen. Voutilainen imponerade omgående med sitt lugna spel i målet och nu är det klart med en kontraktsförlängning över säsongen 22/23.

-Joona har varit grymt stabil under säsongen och har visat med sitt spel att han är toppmålvakt i ligan. Ska bli otroligt intressant att följa vidare hos oss och jag tror att vi tillsammans kan lyfta hans spel till ytterligare en nivå, säger Per Kenttä.

-Det känns fantastiskt bra att stanna i Björklöven. Jag tycker väldigt mycket om staden, klubben och fansen här. Beslutet att stanna minst ett år till var inget inget svårt beslut att ta, säger Joona Voutilainen.

Den andra som förlängt är kanadensaren Gerry Fitzgerald som kom till Björklöven från Västervik inför säsongen och det har blivit nio mål och femton poäng så här långt i de rätta färgerna. Att Fitzgerald har trivts i Umeå och framförallt i Winpos Arena vittnar sju mål i hemmaborgen, varav fem som förste målskytt i hemmalaget. Den AHL-meriterade rightaren har nu bestämt sig för att det blir spel i Björklöven även nästa säsong.

-Gerry tar ett stort ansvar på plan och besitter offensiva spetskvaliteter och vi värdesätter honom högt. Därför är det väldigt kul att han vill fortsätta resan hos oss, säger Per Kenttä.

-Jag har älskat tiden här i Björklöven så långt och tycker att både föreningen, fansen och Umeå är fantastiskt. Vi har ett lag som kan gå upp till SHL och det var ett inte svårt val förlänga. Jag ser framemot min resa här Björklöven både under den här säsongen och nästa säsong, säger Gerry Fitzgerald.

Mikael Kassman