Norberg: Alltid fokusera på att göra sitt bästa

28 mars 2017 18:00

Emil Norberg skrev på sitt första a-lagskontrakt idag och vi pratade med honom om försäsongsträning, hur det var att spela första a-lagsmatchen och förbättringsområden.


– Det är en dröm som går i uppfyllelse att få skriva på sitt första a-lagskontrakt och det känns riktigt roligt. Att dessutom få göra det med Björklöven som man spelat med hela sitt liv, det kan inte bli bättre.

Du fick chansen i a-laget under några matcher. Hur upplevde du det?

- Det var väldigt roligt och det är sköna killar i laget och bra stämning. Man blev väldigt bra omhändertagen så det var inga bekymmer att komma till det omklädningsrummet. Jag fick spela fyra matcher och tre stycken av de matcherna fick jag spela från start. Det var riktigt roligt och det gick helt okej för mig.

Var det pirrigt i debutmatchen?

- Det var pirrigt men samtidigt riktigt mäktigt att glida ut inför hemmapubliken med spotlightsen i ansiktet.

Det var inga lätta matcher du fick spela heller.

- Nä, det var inga lätta matcher men jag tycker att grabbarna kom taggade dagen efter en förlust. Vi tog också ett snack när det gick som tyngst och sa att vi skulle komma tillbaka starkare. Jag fick också vara med när vi tog första vinsten efter en massa förluster i rad borta mot Tingsryd. Då kände man vilken lättnad det blev i gruppen och det var riktigt kul att få vara med
på den matchen.

Vad tar du med dig för minnen från förra säsongen i övrigt?

- Jag tillhörde J20-laget egentligen men nånting som jag aldrig fått vara med om tidigare var att spela J18 Allsvenskan då vi inte lyckades kvalificera oss till den året innan. Även om jag inte tillhörde J18-laget fick jag vara med och spela några matcher i J18 Allsvenskan och det var helt annat motstånd än det man mötte i J18 Elit. Det var en av de roligare grejerna under säsongen förutom det självklara att jag fick vara med och spela med a-laget. Det var verkligen inget jag förväntat mig innan säsongen.

Vad är det som gjort att du tagit dig till den här positionen med ett a-lagskontrakt i handen som du ser det?

- Det är väl att man alltid måste ge 110% på alla träningar och skita i vad de andra tycker om en och alltid fokusera på att göra sitt bästa. Det är så jag gjort i alla fall.

Ni inledde försäsongsträningen idag med Stefan Öhman som ny fystränare. Vad tror du om honom som ansvarig för fysen?

- Stefan Öhman känner jag till lite sedan innan då man var uppe i a-laget och det är en riktigt bra person. Jag har själv inte kört något i gymmet med a-laget men jag har hört att Öhman är ett riktigt monster där och i löpningen. Jag tror det blir kanon och sen har vi pratat om upplägget och det ser också riktigt bra ut. Att träna på Umeå Performance Center kommer att bli helt perfekt med den anläggning de har där.

Vad behöver du förbättra mest?

- Man vill bli bättre på allt men styrkan och klubbtekniken behöver förbättras framförallt.

Vad kommer du bidra med till laget kommande säsong?

- Jag försöker bidra med bra skridskoåkning och jag är ganska stor så jag försöker använda kroppen för att skydda pucken och ta mig in på kassen. Sen är det bara att erkänna att jag gillar att ta avslut för det är alltid roligt att göra mål såklart.

Hur har diskussionerna gått med Joakim Fagervall?

- Vi hade ett möte för ett tag sen då de berättade att de trodde på mig. Nu är det bara jag själv med en bra sommarträning som avgör hur mycket jag kommer få spela nästa säsong. Fagervall la över ansvaret på mig och det är så det ska vara. Det gäller att göra en bra sommarträning nu för att verkligen visa att jag vill spela hockey och få chansen i a-laget.