BOKSLUTSKOMMUNIKÉ2017/2018 IF BJÖRKLÖVEN (Koncernen)

30 maj 2018 14:52

Bokslutskommuniké från IF Björklöven.


BOKSLUTSKOMMUNIKÉ2017/2018 IF BJÖRKLÖVEN (Koncernen)

  • Koncernens intäkter för perioden uppgick till 36,5 MSEK (33,6 MSEK)

  • Koncernens resultat efter skatt uppgick till 0,7 MSEK (0,3 MSEK).

  • Koncernens likvida medel vid verksamhetsårets slut uppgick till 5,2 MSEK (4,4 MSEK)

  • Positivt resultat för femte året i rad.

  • Ambition att fortsätta växa i samma takt med med bibehållen lönsamhet.

  • Fortsatt fokus på att både bredda och spetsa verksamheten för att få så många som möjligt att spela Ishockey men också göra oss än mer redo att spela på allra högsta nivå, på herr- dam- och juniornivå.

Säsongen 2017/2018 visar återigen ett positivt resultat för både A-lagsverksamheten (AB Björklöven) och Ungdomsverksamheten (IF Björklöven). Björklöven är en ekonomiskt stabil klubb med god kontroll och väl fungerande rutiner. Att visa positivit resultat i fem år i rad bevisar att alla inom verksamheten anammat den kultur som krävs för att vara flexibla, prioritera rätt och i alla lägen förstå värdet av kostnadskontroll. Det är nåt som var och en med ett Björklöv på matchtröja, ledardräkt, kavaj, souvenir eller kroppsdel skall vara oerhört stolta över.

Björklöven har sedan flera år tillbaka arbetat utifrån en tydlig strategisk plan för att växa ungdomsverksamheten men också göra sig redo på alla nivåer i organisationen att spela på högsta nivå, på på herr- dam- och juniornivå. Satsningar på alla fronter kräver fortsatt ekonomisk tillväxt. Tillväxten nås genom att fortsätta utveckla varumärket och den sportsliga verksamheten som leder till nya och fler besökare till arenan och fler sponsorer och andra intressenter som vill vara med på resan mot toppen. Det målmedvetna arbetet med att locka nya besökare till A3 Arena ledde återigen till det högsta publiksnittet under en grundserie sedan SM-guldet -87 (3902). I Play off låg nivån över 4000 åskader per match. Det sågs även en väsentlig ökning av antalet affärspartners.

Resultat A-lagsverksamheten (AB Björklöven)

Rörelsens intäkter för året uppgick till 28,5 MSEK (25,8 MSEK). Rörelsens resultat uppgick till 508 KSEK (158 KSEK). Resultat och omsättningsökning landade på de nivåer som förväntades, där en femteplats i grundserien med tre hemmamatcher i Play off samt involvering i toppen till sista slutsignal, kompenserade för den extra finansiella satstning som i slutet av säsongen valdes att göras, för att nå så långt som möjligt. Ambitionen är att nästa år nå ännu längre.

Bolagets egna kapital uppgick vid verksamhetsårets slut till 7,3 MSEK (6,8 MSEK).

Resultat Ungdomsverksamheten (IF Björklöven)

Även föreningen ökar omsättningen och rörelsens intäkter för året uppgick till 8,7 MSEK (8,8 MSEK) Resultatet uppgick till 171 KSEK (72 KSEK). Inga större förändringar sker här just nu år för år, verksamheten är i balans där varje lag kontinuerligt arbetar för att vara självfinansierande. Det hårda arbetet från tränare, spelare, lagledare och föräldrar att följa föreningens ekonomiska riktlinjer är av yttersta vikt för att fortsätta vår strategiska plan och inslagna väg framåt.

Vår förhoppning är att vi nästa säsong fortsätter i samma postivita riktning på alla fronter