Cannata höll nollan mot Västervik
Publicerad: 2019-11-20
Björklöven besegrade Västervik med 2-0 inför 4000 åskådare i A3 Arena

Björklöven rivstartade kvällens match och man skapade rejält tryck mot Västervik från första bytet. 3.31 in i perioden kom också 1-0 då Hardy Häman-Aktell vispade in ett handledsskott bakom Samuel Ward i Västerviksmålet. Efter sex-sju intensiva minuter med hemmatryck jämnades matchen ut och Västervik stack upp i några lägen.

Björklöven skapade ett bra läge för utökad ledning då man kom två mot en i en omställning men passningen från William Eriksson till Pontus Andreasson blev något för lång. Västervik skapade sitt farligaste läge i första perioden då Kim Johansson kastade in en backhand från liten vinkel. Skottet i ribban. Skotten i första perioden 8-7.

Alex Hutchings serverades ett bra skottläge av Tyler Vesel i andra periodens inledning men Hutchings skott kunde räddas av bortamålvakten. Därefter bjöd Björklöven Västervik på ett bra läge då man tappade pucken framför Joe Cannata i ett uppspel.

Västervik fick med sig matchens första powerplay knappa sex minuter in i mittenperioden men farligaste chansen under utvisningen för Alexander Wiklund i hemmalaget.

Björklöven visade upp ett svagt powerplayspel när man fick sin första chans i spelformen. August Tornberg med enda chansen precis när Västervik blivit fulltagligt.

Det blev lite bättre fart på hemmalaget under periodens andra halva. Fredric Andersson och Brian Cooper vid två tillfällen var nära att utöka ledningen. Björklövens visade upp ett betydligt bättre spel i sitt andra powerplay och Samuel Ward fick göra ett par bra räddningar. Perioden avslutades med att Gustav Bouramman utvisades. Skotten 16-8.

Den tredje perioden blev smågrinig och länge relativt chansfattig. Tolv minuter in i perioden friställde Brian Cooper Sebastian Selin som firade sitt nya kontrakt med att sätta dit 2-0. Västervik plockade ut Samuel Ward redan med fem minuter kvar och tryckte på rejält. Joe Cannata fick visa prov på sin skicklighet i målet under några minuters tryck i Västerviks jakt på en reducering.

Utvisningarna duggade tätt i slutet och Björklöven fick spela en kortare period i fem mot tre utan att kunna sätta någon ytterligare puck. Skotten i tredje perioden 8-12, totalt 32-27.

Björklöven behåller i och med segern serieledningen på bättre målskillnad än BIK Karlskoga och med en match mindre spelad.

Björklövens nästa match spelas på fredag då Södertälje väntar på bortais. Glöm inte bort att Björkövens damlag spelar hemmamatch imorgon kl 19.00 mot Modo och att herrlaget har ny hemmamatch på söndag då Kristianstad gästar A3 Arena.