Övertidsseger mot Modo
Publicerad: 2020-01-25
Björklövens damer vann med 2-1 efter förlängning på bortaplan mot Modo

För andra dagen i rad mötte Björklövens damlag Modo, den här gången på bortaplan.

Björklöven behövde reda ut ett 3 mot 5 läge i början av den första perioden och det lyckades man med men efter 13.36 tog Modo ledningen med 1-0. Repliken kom dock redan minuten efter då Lina Hedlund gjorde sitt sjunde mål för säsongen, assisterad av kedjekamraten Victoria Olofsson. Skotten i den första perioden 12-5.

Ett nytt läge i 3 mot 5 reddes ut av Björklöven i inledningen av den andra perioden. I en mållös andra period slutade skotten 9-5.

I den tredje perioden fick Björklöven möjligheten att ta ledningen men straffslaget ledde inte till något mål. Istället slutade även den tredje perioden mållös. Skotten 9-9.

I förlängningen var Björklöven starkast och segermålet kom efter 2.54. Björklövens norska nyförvärv Maren Knudsen blev den som skickade in pucken assisterad av Elin Öhrner. Skotten i förlängningen 0-4 och sammanlagt 30-23.