Jäger inför Almtuna

5 december 2017 15:30

Vi pratade med Jesper Jäger inför hemmamatchen mot Almtuna imorgon.


Förlust senast mot Västervik, vad ska ni göra för att det inte ska bli en liknande insats mot Almtuna imorgon?

– Vi ska komma tillbaka till grunderna som vi gjort så bra och vara konsekventa och verkligen spela den ishockey vi vet att vi kan göra. Där ska vi göra vårt jobb till 100% i varje läge, det är det som är målet och det är självklart att alla har revanschlusta och vet att vi kan bättre som lag.

Det känns som att lägstanivån har varit lite för låg. Hur jobbar ni för att höja den?

– En säsong är lång och man jobbar med sig själv och laget. Vi försöker få saker och ting att ramla på plats men ibland så trampar man i hål. Ibland är hålet djupt och ibland är det inte så djupt. Vi vet vad vi kan och vi vet att vi kan tävla med de bästa lagen. Från vår sida är det viktigt att locka fram tävlandet från spelarna. Från spelarnas sida är det viktigt att anamma tävlandet och se varenda närkamp och byte som en tävling mot motståndarna och göra det bästa tillsammans.

Från sidan upplever man att det är bra fart på träningarna. Upplever du samma sak på isen.

– Absolut, vi har jättebra träningar och det har vi haft i stort sett hela säsongen. Viljan finns i överflöd från våra spelare och det är jätteroligt. Vi ska försöka korrigera saker och ting och försöka få de att falla på plats snabbt så vi får spela på rätt sätt under en längre tid av matchen.

Ni har mentala tränare som jobbar med er under säsongen. Jobbar ni mer med dem nu när prestationerna pendlat?

- Det är inget som är mer eller mindre nu, utan vi jobbar vidare utefter den plan som vi lagt sedan tidigare. Vi har våra möten med dem och de ligger med samma frekvens som de gjort hela tiden. Det är i det dagliga arbetet som vi får hjälpas åt allihopa och göra det på rätt sätt.

Hur har du upplevt att det varit när vi mött Almtuna tidigare?

– Almtuna är ett lag som vi haft det väldigt tufft emot på bortaplan och även någon match på hemmaplan som vi inte riktigt kom upp i nivå. Det är som med alla andra lag i den här jämna serien att det är inget lag som är sämre än något annat lag, sett från match till match utan det är över en säsong man kommer se skillnaderna. Vi måste vara där och göra de saker vi pratat om och jobba med en konsekvent ishockey hela tiden. Vi ska nöta och trötta ut dem och jag är helt säker på att det inte finns något lag i den här serien som är bättre tränade än vi är.