Inför matchen mot Almtuna
Publicerad: 2019-10-20
Almtuna står för motståndet i kvällens bortamatch

Björklöven kommer till kvällens match med segern med 6-1 borta mot Södertälje i bagaget. Med fyra mål i den tredje perioden blev segern till slut bekväm. Debuterande Tyler Vesel fick en drömstart med mål redan i premiärmatchen.

Almtuna besegrade Tingsryd med 5-2 hemma i Gränbyhallen i fredags . Segern efter tre mål i powerplay samt två mål i tom bur. De tre poängen gjorde att Almtuna lämnade jumboplatsen för en tolfteplats alldeles ovanför strecket till negativt kval.

Björklöven kommer till kvällens match som serieledare. Poängbäst är Justin Crandall med 15 poäng (5+10). Fredric Andersson följer med 14 poäng (8+6). Statistiken i powerplay visar 14 gjorda mål och 32 % av utvisningarna som resulterat i mål. I boxplay har det blivit tre insläppta mål och knappa 91 % i uppklarade utvisningar. Joe Cannata leder fortsatt målvaktsligan i HockeyAllsvenskan med en räddningsprocent på 94,64.

I Almtuna är det Villiam Haag och Tony Mårtensson som är poängbäst med nio poäng vardera. Siffrorna i special teams visar tre gjorda mål i powerplay och att 10 % av utvisningarna resulterat i mål. Fem insläppta mål i boxplay och 87,5 % uppklarade utvisningar. Jesper Eliasson och Daniel Rosengren har delat på målvaktsuppgiften med räddningssiffror kring 90 % för båda.

Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen. Mötet uppe i Umeå blev en jämn tillställning där Björklöven avgick med segern. Oskar Stål-Lyrenäs segerskytt.

Björklövens lag mot Almtuna:

30 Mattias Pettersson (35 Joe Cannata)

26 Oliver Larsen – 12 Brian Cooper

22 Andreas Hjelm –24 Ludvig Stenvall

52 August Tornberg – 5 Hardy Häman-Aktell

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

11 William Eriksson – 96 Pontus Andreasson – 77 David Lindquist

71 Oskar Stål-Lyrenäs – 19 Kristoffer Söder – 21 Erik Rainersson

70 David Eriksson

Nedsläpp ikväll klockan 17.30. Glöm inte damlagets match mot Luleå klockan 12.00 i A3 Arena. Biljetter köper du i entrén. Passa också på att köpa biljetter till onsdagens herrmatch då Timrå gästar. Biljetter hittar du som vanligt här.

Henrik Lundh