Vändning till seger
Publicerad: 2022-12-07
Det blev seger med 6-3 i kvällens bortamatch mot Mora

Det var Mora som inledde matchen bäst och man skapade omgående ett par lägen mot Alex D'Orio i Björklövenmålet. Björklövens ledningsmål kom därför något överraskande när Gerry Fitzgerald tryckte in en retur och sitt åttonde mål för säsongen efter skott från Daniel Rahimi. Mora replikerade omgående då Daniel Ljunggren satte 1-1 i en spelvändning. Bara minuten senare kunde Mora också ta ledningen då Anton Heikkinen pricksköt 2-1 från en position mitt i slottet. Mora hann också med ett stolpskott innan perioden var slut. Skotten 15-8.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen även i den andra perioden och efter nio minuter kunde man utöka till 3-1 genom Anton Heikkinen. Björklöven stack emellan och Christopher Bengtsson och Alex Hutchings växelspelade sig fram och Bengtsson avslutade i nät. Målet gav Björköven energi och under andra halvan av mittenperioden var det mer puckinnehav och chanser för bortalaget. Alex Hutchings fick klubban på pucken när Linus Cronholm sköt och pucken i nät bakom Kari Piiroinen i Moramålet. Skotten 11-15.

Den tredje perioden var mållös fram till det att matchens första (!) utvisning drabbade Mora efter knappa elva minuter. Gerry Fitzgerald satte i powerplay 4-3 på ett direktskott från vänster tekningscirkel. Björklöven tvingades därefter reda ut ett boxplay innan Moras målvakt lämnade plats för en sjätte utespelare. Christopher Bengtsson kunde då med sitt andra mål i matchen göra 3-5 i tom bur. Anton Heikkinen utvisade för protest i samband med målet och Scott Pooley kunde fastställa slutresultatet i tom bur när Mora ännu en gång tagit ut sin målvakt. Skotten i tredje perioden 8-7, totalt 34-30.

Björklöven vänder mot Umeå för ny match redan på fredag då Västerås gästar Winpos Arena. Biljetter till matchen köper du som vanligt [här.]https://bjorkloven.ebiljett.nu/Tickets/Choose/1055?S=0)