Inför matchen mot Vita Hästen

2 oktober 2019 12:00

Ikväll väntar match mot Vita Hästen i A3 Arena


Efter några dagars matchuppehåll väntar ikväll match nummer fem i HockeyAllsvenskan 19/20 för Björklövens del. Vita Hästen från Norrköping står för motståndet. Björklöven lyckades efter en dramatisk avslutning med spel fyra mot fem och fyra mot sex under fem av matchens sista sex minuter senast besegra Almtuna med 3-2 i fredags. Alexander Deilert gjorde mål igen, Alex Hutchings fick öppna målkontot i HockeyAllsvenskan den här säsongen och Oskar Stål-Lyrenäs stod för det avgörande 3-2 målet.

Vita Hästen har inlett säsongen med tre segrar på fem matcher, senast blev det seger med 3-2 mot Västervik hemma. I Vita Hästen återfinns som alltid Jesper Samuelsson och Marcus Eriksson högt upp i poängligan. Linus Andersson har inlett säsongen bra också med fyra mål på de fem första matcherna.

Björklövens tränare Joakim Fagervall är nöjd med utfallet från förra veckan men han är också ödmjuk inför att det är viktigt att jobba vidare på det som kan bli bättre.

-Det är två formstarka lag som möts så det ska bli en intressant hockeymatch. Vi jobbar med allting, det gäller att vara noggrann med det jobbet vi inlett och vi är långt ifrån klara. Det är mycket att träna på och det är framförallt att jobba med säkerheten i vårt spel.

Hela intervjun med Fagervall hittar du här.

I Björklöven är Alexander Wiklund åter i spel medan Alexander Hellström, Oliver Larsen och Lukas Ericsson står utanför laget pga skador.

Laget ikväll:

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

12 Brian Cooper – 8 Alexander Deilert

22 Andreas Hjelm – 24 Ludvig Stenvall

52 August Tornberg – 5 Hardy Häman Aktell

90 Alex Hutchings – 77 David Lindquist – 91 Justin Crandall

71 Oskar Stål-Lyrenäs – 96 Pontus Andreasson – 79 Emil Lundberg

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

21 Erik Rainersson – 19 Kristoffer Söder – 11 William Eriksson

70 David Eriksson

Nedsläpp klockan 19.00 i A3 Arena. Biljetter till kvällens match hittar du som vanligt här. Du kan också fortfarande ta chansen till ett "prova på säsongskort" till förmånlig pris. Mer information om det erbjudandet hittar du här.