Samarbetet mellan Björklöven och elitidrottsgymnasiet utökas

24 november 2021 11:56

Björklöven har haft ett långtgående samarbete med Umeå Elitidrottsgymnasium på Maja Beskow och nu utökas det att innefatta även tjejer


Henrik Bäckström som är Ungdomskoordinator hos Björklöven är mycket nöjd över att kunna erbjuda den här möjligheten tillsammans med Umeå Elitidrottsgymnasium på Maja Beskow gymnasiet.

-Vi är otroligt glada att vi har fått till en lösning att kunna erbjuda ett antal platser för duktiga ishockeytjejer att kombinera elitidrott och studier. Den satsningen ligger också i linje med föreningens ambition att vi ska bli mer jämställd både på bredd och elitverksamheten.

Henrik Ragnvaldsson, rektor Umeå Elitidrottsgymnasium på Maja Beskow säger så här om att erbjuda duktiga tjejer plats på elitishockeygymnasiet.

-Vi är lite sent ute med marknadsföring men det känns väldigt roligt att vi ihop med Björklöven kan erbjuda en elitsatsning för ett antal utvalda duktiga ishockeytjejer som vi tror kommer kunna kombinera elitidrott och studier till framtida nationell elit.

För att bli aktuell att kunna komma på tester så behöver ansökan skickas in före den 1/12 till Svenska ishockeyförbundet, länk till ansökan finns även via skolans hemsida www.umea.se/maja

Kontaktuppgifter till rektor [email protected] 070-3169341