Förlust mot Vita Hästen
Publicerad: 2022-10-12
Det blev förlust med 2-0 i kvällens bortamatch mot Vita Hästen

Det var Vita Hästen som inledde kvällens match bäst och man fick också med sig ett tidigt powerplay. Sju minuter in i inledningsperioden hittade Marcus Eriksson en liten lucka över Joona Voutilainens högra axel och gav hemmalaget ledningen. Björklöven hade svårt att få riktig ordning på spelet och målchanserna framåt var få. Skotten i perioden 8-5.

Björklöven visade prov på lite bättre fart i början av den andra perioden men man lyckades inte få in någon kvitteringspuck. Vita Hästen åt sig in i perioden och fick också lite tryck mot Voutilainen via ett powerplay. Jacob Olofsson skapade ett par bra lägen för Björklöven under andra halvan av periioden men perioden slutade mållös. Skotten 11-8.

Det var bättre fart från Björklöven under den tredje periodens inledning. Man radade upp bra anfall och hade 7-0 i skott vid periodens powerbreak men utan att få hål på Tobias Sandberg i hemmamålet. Björklöven fortsatte att jaga en kvittering men utdelningen uteblev och istället kunde Vita Hästen punktera matchen med 2-0 i tom bur. Skotten i tredje perioden 5-15, totalt 23-28.

Björklövens nästa match spelas på fredag då Tingsryd gästar Winpos Arena. Biljetter till matchen hittar du som vanligt här.