Cruseman: "Kul att ha den med sig"

29 juli 2018 15:00

Filip Cruseman är det senaste tillskottet till Björklövens trupp och vi pratade med honom om att flytta upp till Umeå och spela för Björklöven


Hej Filip, du är klar för ett år i Björklöven, vad fick dig att välja Umeå och Björklöven som nästa anhalt i karriären?

- Som många brukar säga så är Björklöven en anrik förening med tradition och historia. Jag har ju varit med och mött Björklöven en del gånger och det har alltid varit kul att spela i Umeå. Snygg arena med bra atmosfär. Den berömda väggen har man ju känt på... Kul att ha den med sig istället för mot sig.

Du har ju gjort fem raka säsonger med Karlskrona varav de tre senaste i SHL. Hur ser du på dina senaste säsonger?

- Det har varit lite upp och ner. Lite ojämnt med vissa månader som varit bra och vissa månader varit sämre. Slutade på ett tråkigt sätt med Karlskrona och nedflyttning förra säsongen men livet går ju vidare. Allt fokus är på Björklöven nu.

Du var inne på det tidigare men hur gick dina tankar kring klubbval inför kommande säsong?

- Jag har fått känslan av att Björklöven har något på gång. Jag har pratat lite med spelare som spelar eller spelat i Björklöven; Mattias Granlund, Kalle Ekelund och Emil Lundberg bland annat och de har bara haft positivt att säga om att bo och spela däruppe. Bra stad även om det ska vara lite kallt……. När jag började prata med Joakim Fagervall och Fredrik Grönberg fick jag också en bra känsla och då kändes det jätteintressant. Jag är jättetaggad. Varit i Karlskrona länge men ser fram mot spela i Björklöven nu.

Vad kan du bidra med?

- Det är inte helt lätt att beskriva sig själv men jag ser mig som en jobbig spelare. Ganska bra runt sargerna. Vill vara offensiv och göra det svårt för motståndarna i anfallszonen. Framförallt vara med och bidra i offensiven helt enkelt.

Din senaste säsong i HockeyAllsvenskan gjorde du 20 mål. Går det att värdera det gentemot var du är idag?

- Det är jättesvårt att jämföra. Ligan har utvecklats såklart men jag är också mer erfaren och har rutin från SHL. Jag känner att jag ska kunna bidra med ett offensivt spel och poäng i allsvenskan. Jag är som sagt en hårt arbetande forward, en pådrivare som kan bidra med erfarenhet och förhoppningsvis en del mål och poäng också.

När kommer du upp till Umeå?

- Jag flyger upp imorgon måndag och ansluter till laget på tisdag till återsamlingen. Jag får bo hos Söder första natten innan jag får tillgång till min lägenhet men det ska nog gå bra……

Då får vi önska dig välkommen till Umeå och Björklöven Filip!

- Tack så mycket!