Seger i första kvartsfinalen
Publicerad: 2023-03-17
Björköven vann mot Västerås med 4-1 hemma i Winpos Arena i den första kvartsfinalen i det Hockeyallsvenska slutspelet.

Björklöven inledde matchen bäst och kunde i numerärt överläge ta ledningen med 1-0. Scott Pooley styrde Kim Johanssons skott i mål. Västerås hade chansen till kvittering då de fick dubbla lägen i spel 5 mot 3 men Björklövens boxplay och Joona Voutilainen i mål höll tätt. Ingen ytterligare mål gjordes i den första perioden. Den andra perioden innehöll bara ett mål och det gjordes av Björklöven. Jacob Andersson satte pucken i det bortre krysset efter att Björklöven haft flertalet chanser att göra 2-0 just innan. I tredje perioden gjorde Jacob Olofsson 3-0 när han serverades öppet mål av Alex Hutchings och Västerås tvingades tidigt att ta ut sin målvakt för att jaga en reducering. Det slutade med att Gustav Possler hitta det tomma målet till 4-0. Västerås hann dock med att tröstmåla till 4-1 innan matchen var slut.