Klar seger mot MoDo
Publicerad: 2021-12-17
Det blev seger med 7-3 i kvällens match mot MoDo

Björklöven tog ledningen redan i matchinledningen mot MoDo då man efter 3.28 satte 1-0 i powerplay. Alexander Wiklund firade sin kontraktsförlängning med mål nummer sex för säsongen. Hemmalaget hade bra fart under skridskorna och MoDo hade problem att hålla jämna steg. Jesper Lindgren följde med i en flygande spelvändning och satte 2-0 halvvägs in i perioden. Skotten i perioden 11-11.

Minuten in i mittenperioden utökade Björklöven till 3-0 då Alex Hutchings i fritt läge satte en backhand. Axel Ottosson med ett långt uppspel som Ryan Gropp spelade vidare till en fri Hutchings.

När Karl Johansson utvisades två minuter för en interference kunde David Bernhardt reducera för MoDo via ett hårt skott bakom en skymd Joona Voutilainen. MoDo kunde komma ett steg ytterligare närmare i målprotokollet när Daniel Rahimi råkade peta in en lös puck i det egna målet. Hemmalaget svarade upp och Alexander Wiklund var nära sitt andra mål i matchen men Tex Williamson klarade. 4-2 kom istället då William Eriksson framför MoDomålet lirkade in pucken i nät. Skotten 14-16.

Björklöven inledde den tredje perioden med bra kontroll och Olle Liss var också nära att sätta 5-2. Istället för utökad ledning kunde MoDo få riktig kontakt då Mikkel Aagaard styrde in 4-3. Björklöven skapade därefter flera bra lägen och Ryan Gropp, Fredric Andersson gånger två och William Eriksson vara alla nära utan att få in pucken. Gustaf Possler spelades fri av Christopher Bengtsson men Tex Williamson klarade. Jesper Lindgren följde med i anfallet och kunde sätta returen till 5-3. I en spelvändning kunde sedan Alex Hutchings peta in 6-3 innan Gustav Possler fastställde slutresultatet till 7-3 tom bur. Skotten i tredje perioden 14-8, totalt 39-35.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Ny match lagen emellan väntar imorgon klockan 18.00.