Succékedjan klar för ny säsong

30 april 2020 14:20

Björklöven har gjort klart med tre starka namn till nästa säsong


Säsongen 19/20 bildade Alex Hutchings, Tyler Vesel och Justin Crandall en framgångsrik kedja i Björklöven. Totalt gjorde trion 121 poäng i grundserien. Nu är det klart att alla tre spelare återvänder för spel ännu en säsong i de gröngula färgerna.

-Det är en bra dag för Björklöven då vi signar upp en av Hockeyallsvenskans bästa kedjor förra säsongen. De gjorde en otrolig nytta hela säsongen både framåt och bakåt. Jag är supernöjd attt alla tre har den här glöden och revanschlusten i sig. De kommer hit för att göra rätt för sig och ta itu med ouppklarade affärer, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Förra säsongens interna poängligevinnare Alex Hutchings är i och med detta klar för sin fjärde säsong i Björklöven. Totalt har det blivit ca 140 matcher och drygt 100 poäng under de tre tidigare säsongerna för kanadensaren.

-Jag ser verkligen framemot att komma tillbaka. Det abrupta slutet av säsongen kändes riktigt tråkigt och jag vet att alla i laget kommer vara ännu mer motiverade nästa säsong med tanke på det. Vår kedja hade riktigt bra kemi redan från början och jag tror att det kommer att bli ännu bättre nästa säsong om vi får fortsätta spela tillsammans, säger Alex Hutchings

Amerikanen Justin Crandall kom till Björklöven inför förra säsongen efter att ha spelat i Karlskrona och AIK under sin första säsong i Sverige. Det blev 43 poäng på 48 matcher i Björklöventröjan för den högerfattade 28-åringen.

-Förra säsongen var väldigt speciellt och det slutade på ett olyckligt sätt. När jag lämnade Umeå kände jag att det fanns ouppklarade affärer och det känns fantastiskt att komma tillbaka. Jag är väldigt taggad på att spela framför Sveriges absolut bästa fans igen och ta vid där vi slutade förra säsongen, säger Justin Crandall.

Centern Tyler Vesel anslöt till Björklöven i oktober förra säsongen. Vesels första säsong utanför Nordamerika slutade med 33 poäng på 44 matcher och nu står det alltså klart att det blir en återkomst i Björklöventröjan för den skicklige tvåvägscentern.

-Det känner mig otroligt laddad och revanschsugen. Jag ser framemot att komma tillbaka till Umeå och Björklöven för att reda ut de ouppklarade affärerna som finns, säger Tyler Vesel.

Kontrakten med trion är skrivna över säsongen 20/21. Vi hälsar Alex, Justin och Tyler välkomna tillbaka till Umeå och Björklöven.